Chyby, kterých se dopouštíme při grilování. Poučte se a nenechte si zkazit svou zahradní párty

Teplé letní počasí, nebe bez mráčku, chalupa a spousta přátel, to všechno vybízí ke grilování. Přesto, že zahradní grilování přináší pouze radost a veselí, rádi bychom vás varovali před některými chybami, jichž se dopouštíte a které by mohly negativně ovlivnit váš venkovní večírek i zdraví.

Připravujete příliš mnoho potravin najednou

Pokud jste uspořádali obrovskou sešlost a chystáte se připravovat mnoho potravin, ujistěte se, že to děláte střídavě. Pokud není teplota dostatečně vysoká nebo maso dostatečně grilováno, mohlo by kontaminovat zeleninu a potencionálně poškodit zdraví vaše i vašich hostů.

Nevyměňujete své grilovací náčiní

Použití stejných kleští na syrové maso i na zeleninu může způsobit otravu jídlem. Výměna grilovacího náčiní zajistí, že bakterie z masa se nepřenesou na jiné potraviny.

Používáte podpalovače nebo snadno zápalné uhlí

Podpalovače vám mohou usnadnit přípravu grilu, ale také může otrávit vaše hosty, dostane-li se až do jídla. Je lepší si počkat a nechat rozhořet dřevěné uhlí pomalu pomocí novin.

Nečistíte rošt

Nebudete-li čistit rošt, riskujete, že na grilu zůstane zbylé jídlo a karbonizovaný uhlík. Mřížku byste měli čistit ihned po dokončení grilování.

Nanášení oleje na gril

Maštění grilu olejem se nakonec ukazuje jako neúčinné, protože tekutina začne stékat po stranách a zbytek, jenž zůstane na roštu, se spálí. Vždy je lepší přímo omastit potraviny, které se chystáte grilovat.

Které chyby děláte při grilování vy? Podělte se o ně s námi v komentářích a neváhejte článek sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: womenworking.com