Připálený hrnec je o nervy. Vyčistěte ho snadno a rychle za pomocí věcí, které máte v kuchyni

Práce, domácnost, děti, manžel, ženy toho mají na hrbu spoustu. Není tedy neobvyklé, když se sem tam v kuchyni stane nějaký ten přešlap, jehož výsledkem je například připálený hrnec. Ke vší té práci ještě drhnutí mastnoty a přiškvařených zbytků jídla ke dnu. Abychom vám ušetřili práci, díky následujícím přírodním tipům budou připálený hrnec nebo pánev jako nové.

Hrubá sůl a alobal

U hrnců a pánví tento trik odstraňuje nečistoty bez jakéhokoli poškození. Budete potřebovat lžíci hrubé soli a alobal. Na dno nasypte hrubou sůl a nechte pár minut působit. Poté z alobalu vytvarujte kouli a třete dno hrnce. Opláchněte teplou vodou s prostředkem na nádobí a budete mile překvapeni výsledkem.

Brambory a sůl

Trik s bramborami se už několikrát osvědčil. Chcete-li jej použít, musíte mít připravené syrové brambory nakrájené na polovinu a lžíci hrubé soli. Nasypte ji na připálený povrch a krouživými pohyby třete kouskem brambory. Vydržte asi 3 minuty. Poté umyjte obvyklým způsobem.

Jedlá soda a citrón

Jedlá soda při úklidu nesmí chybět. Naneste asi dvě lžíce jedlé sody a citrónovou šťávu z poloviny citrónu na spálené dno a druhou polovinou citrónu třete povrch. Nechte složky působit a poté umyjte a vyčistěte mýdlovou vodou, jak jste zvyklí.

Jedlá soda a bílý ocet

Použijte na připálené dno toto zázračné kombo. Nalijte do hrnce šálek bílého octa smíchaného s půl šálkem vody a přiveďte k varu. Tím uvolníte veškeré zbytky jídla přichycené na dno. Jakmile se roztok vyvaří, sundejte hrnec z plotny a přidejte dvě lžíce jedlé sody. Nechte působit 15 minut a poté dno setřete houbičkou.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Tipsenweetjes.nl