Ne do vázy, ale na talíř. Seznamte se s jedlými květinami

Že květina patří jenom do vázy? Velký omyl. Je mnoho druhů, které jsou jedlé. Nejenom, že váš talíř ozvláštní po estetické stránce, ale také budete moci poznat zajímavé a netradiční chutě. Které květiny se mohou stát součástí vašich salátů a dalších jídel? Podívejte se.

Dýňový květen

Oblíbené jsou hlavně v Mexiku, kde jsou známou pochoutkou. Mají mírně hořkou chuť s nádechem sladkosti. Mohou se z nich dělat polévky, stejně jako je lze servírovat samostatně, třeba smažené.

Měsíček

Tato rostlina je velmi zdravá, a tak je na místě ji pravidelně jíst. Ideální je použití třeba do letních salátů, stejně jako se mohou stát estetickou, ale i aromatickou a chuťovou součástí domácích limonád.

Šípkový květen

Šípky jako plody jsou všeobecně známým pomocníkem pro lidském zdraví. Konzumovat se však dá také šípkový květ. Je ideální volbou třeba do salátů, stejně jako se hodí i do různých sladkých dezertů.

Fialky

Květy zaujmou na první pohled svou krásou, která pomůže zlepšit estetiku vašeho jídla. Také se je nemusíte bát ochutnat. A rozhodně nebudete první. Ve starověkém Řecku se pravidelně konzumovaly jako lék na plodnost.

Tulipány

Je jich obrovská škála, která vyniká hlavně svými tvary a také barvami. Když máte plnou vázu, můžete je dát na talíř. Okvětní lístky tulipánů se budou skvěle vyjímat v salátech. Můžete je ale i nasekat a přidat k těstovinám.

Heřmánek

Ten není zase až tak velké překvapení, jelikož heřmánkový čaj zná a pije téměř každý. Dokonalá ukázka toho, že tato rostlina nám neškodí, ale naopak prospívá. Konzumujte ji pravidelně.

Chryzantéma

Milujete její vzhled? Tak si ho užijte i na talíři. Je skvělou volbou hlavně do ovocných salátů. Nejlépe se dokáže párovat s citrusy, jako jsou pomeranče, mandarinky, nebo i grepy.

Jetel

Už dávno to není pouze travina pro dobytek. Má své místo i v jídelníčku dospělých lidí. Hlavně milovníku gastronomie. Jetel se dá použít třeba v salátech, ale lze ho přidávat třeba i do těsta na domácí pečivo.