Nenáročné bylinky rostoucí i ve vodě. Pouze je do ní vložit

Jsou bylinky, které se neobejdou bez zeminy, která je plná živin. A potom tu je pravý opak. Ty nenáročné, kterém skutečně stačí jenom trocha vody. Tu nalijete do sklenice, bylinu se seříznutým stonkem o délce asi 14 centimetrů do ní vložíte a necháte ji být. Po pár dnech budete moci jasně pozorovat, jak roste. A které to jsou? Podívejte se.

Máta

Skvělá bylina, která je nezbytná, pokud si připravujete osvěžující mojito. Stejně tak je potřebnou surovinou na zdravý mátový čaj. A její žvýkání vás dokáže zbavit nepříjemného zápachu z úst. To jsou důvody, proč ji pěstovat.

Bazalka

Pokud plánujete vařit jakékoliv italské jídlo, neobejdete se bez ní. Nejlepší je samozřejmě ve své čerstvé podobě, která zaujme hlavně intenzivní vůní. Když roste z vody, utrhněte si, kolik potřebujete.

Rozmarýn

Známý bylinka, která se používá nejenom při vaření, na dochucení jídel. Je také základem pro různé vonné oleje. Může se i sušit a poté využívat v řadě vonných směsí. Jak si ho vypěstovat dostatek, to už velmi dobře víte.

Tymián

Není moc oblíbený, jelikož má velmi silnou chuť. Vy se jí však nebojte. Když ho budete do potravin přidávat opravdu v decentním množství, není tu absolutně žádný důvod k tomu, že by se jejich chuť výrazně změnila.

Šalvěj

Jedná se nejenom o známé koření, ale také o bylinu, která se od nepaměti používá v oblasti přírodní léčby. Pokud chcete zlepšit chuť jídel i zlepšit své zdraví, je to právě šalvěj, bez které se neobejdete.

Oregano

I to je velmi populární v italské kuchyni. Můžete si s ním třeba posypat pizzu, můžete ho přidat do těstovin, stejně jako se ho nemusíte bát ani při přípravě krémových polévek.

Stévie

I to je bylina. Jejím unikátem je sladká chuť, a tak je považována za nejlepší přírodní sladilo a náhradu cukru. Stačí vždy pár lístků a běžný rafinovaný cukr nebudete vůbec potřebovat.