Nezvaní hosti v kuchyni. Tipy, jak se zbavit hmyzu ve spíži

Výskyt hmyzu a škůdců ve vaší kuchyni nemusí nutně znamenat zanedbanou domácnost. Ve většině případů broučci vstupují do kuchyně s již zakoupenými potravinami v supermarketu nebo na trhu. Zpravidla se jedná o chybu ve skladování. Pokud se tak bohužel stalo i u vás, přečtěte si něco o preventivních opatřeních.

Opatření, jak se rozloučit s brouky ve vaší kuchyni

  • Cereálie nechte v troubě při teplotě nepřesahující 100 stupňů po dobu 10 minut. Jakmile vychladnou, prosejte je a uložte do spíže
  • Do sklenice s fazolemi nalijte čistou vodu a nechte 10 minut ležet. Brouci a larvy začnou vystupovat na hladinu. Vyjměte je a fazole vysušte
  • Sáčky s moukou uložte na 1 – 2 hodiny do mrazáku a prosejte. V sítu vám zůstane pouze mrtvý hmyz
  • Pravidelně čistěte kuchyňské skříňky. Jednou za měsíc vyjměte a zkontrolujte veškeré zásoby. Umyjte police mýdlovou vodou a octem, do vody můžete přidat pár kapek levandulového oleje. Nechte dvířka otevřená a počkejte, dokud vnitřky zcela nevyschnou.
  • Nekupujte zbytečně velké zásoby

Obrázky: Pixabay