Otvírák není třeba. Konzervu otevře také běžná lžíce

Máte chuť na oblíbenou konzervu, ale nemáte po ruce otvírák? Není to žádný problém, jelikož ten není vždy třeba. Jsou konzervy, které už mají otevírání integrované, a tak stačí zatáhnout za očko a obsah je k dispozici. Nejde však o metodu jedinou.

Použití nože zná každý

Druhou možností je použití ostrého nože. Pamatujte však na to, že ho můžete nejenom otupit, ale i poškodit. Je proto lepší využít ho až jako poslední možnost. A když už ho berete, tak ideálně nějaký starší. A jestliže nemáte po ruce ani nůž, nezoufejte.

Pomůže obyčejná lžíce

Existuje ještě jedna zajímavá metoda, kterou je použití lžíce. A to úplně obyčejné. Třeba té, kterou chcete následně obsah konzervy jíst. Najednou zjistíte, že se k jejímu obsahu snadno dostanete i bez otvíráku, ale i bez nože. Stačí znát tento unikátní trik, které není nijak složitý.

I lžíce je ostrá

I když se to nezdá, tak i lžíce je ostrá. Její konec má ostrou hranu, kterou můžete použít jaké náhradu nože. Stačí lžíci pevně chytit, začít s ní tlačit do víčka plechovky a lehce ji posunovat ze strany na stranu. Čeho chcete docílit, to je celkem jasné. Vaším cílem je udělat v plechovce díru. Nepůjde to tak snadno jako v případě nože, ale buďte si jisti, že za pár desítek vteřin se vám to povede.

Pokračujte jako s otvírákem

Jakmile máte udělanou první díru, tak můžeme říci, že máte doslova vyhráno. To proto, že nyní lžíci do otvoru zasunete a pokračujete stejně, jako s otvírákem. Budete se divit, ale víčko plechovky není až tak pevné, jak se zdá. Ostrou hranou lžíce ho snadno rozříznete. A tak pokračujete centimetr za centimetrem.

Mějte správnou lžíci

Jak vidíte na videu, otvírák skutečně není třeba. Jenom je důležité, jakou lžíci máte. Bohužel existují i takové, které jsou nekvalitní a měkké. Takovým se vyhněte a vždy sáhněte po takové, která je z kvalitního kovu.