Pečení cukroví se blíží aneb Jak správně skladovat vlašské ořechy, aby vydržely co nejdéle

Vánoce se neúprosně blíží a to znamená jediné – pečení cukroví! Pokud pečete cukroví pravidelně každý rok, moc dobře víte, že bez vlašských ořechů neexistuje to pravé vánoční cukroví. Nakoupili jste si dopředu, máte vše připravené a najednou vás čeká malý zádrhel v podobě zčernalých  ořechů. Pokud byste tomuto problému letos rádi předešli, musíte je správně uchovávat, protože věřte nebo ne, i vlašské ořechy se mohou zkazit.

Jak správně skladovat vlašské ořechy?

Pokud vám vlašské ořechy zčernaly a páchnou jako ředidlo, je to pro vás jasné znamení vyhodit je. Vysoký obsah tuku v ořeších způsobuje, že jsou zvláště náchylné ke zkažení, takže skladování v chladném prostředí je klíčem k jejich dlouhodobé čerstvosti. Nebojte se ledničky ani mrazáku, vlašské ořechy se nevysuší, naopak! Víte-li, že je během krátké chvíle zpracujete, stačí, když je budete uchovávat v lednici, ale pokud máte na Vánoce nakoupeno už teď, doporučujeme mrazák. Uložte je do vzduchotěsné nádoby, daleko od zapáchajících potravin, jako je cibule nebo zelí, jinak by totiž rychle vstřebaly jejich pach. Pokud si pořídíte vlašské ořechy nevyloupané, skladujte je tak, jak jsou – ve skořápce.

Zdroj: thekitchn.com