Praktická využití alobalu v domácnosti, která ocení každá hospodyňka

Většina lidí používá alobal jako obal na potraviny. Lze ho však kromě vaření využít i na spoustu dalších praktických činností a věcí. My jsme se rozhodli ta nejzajímavější využití alobalu dát dohromady a vytvořit tak stručný přehled. Možná vás některá praktická využití zaujmou natolik, že je půjdete hned vyzkoušet.

Stále čerstvé banány

Banány a jiné ovoce máme všichni rádi. Bohužel se tomuto ovoci stává, že postupem času hnije a my ho pak můžeme maximálně vyhodit. S využitím alobalu je však zachování čerstvosti banánu hračkou. Stačí trs banánů nebo jednotlivý kus zabalit do alobalu a máte vystaráno.

Brousí a změkčuje

  • Používáte při praní změkčovač ve formě aviváže a zrovna vám došla a nemáte jinou? Nic se neděje. Vytvořte z alobalu tři pevné koule a vložte je do sušičky spolu s oblečením, aby se uvolnila statická elektřina. Ušetříte tak i energii, díky rychlejšímu pohlcení vlhkosti.
  • Pokud máte tupé nůžky či nůž nebo se na nich objevují skvrnky rzi, použijte trochu alobalu k jeho jejich nabroušení. Se skvrnami si také skvěle poradí.
  • Chcete, aby jídlo zůstalo teplé i po otevření? Zabalte jídlo do plastového sáčku, ten zabalte do alobalu a následně lehce přejeďte žehličkou. Teplo se v sáčku udrží mnohem déle.

Pro domácnost

  • Alobal lze také skvěle využít při malování nebo také při fotografování. Dokonale osvětlí místa jako reflektor, samozřejmě pokud ho dobře nastavíte a nakloníte.
  • Jestli se vám neustále pohybuje nábytek, bude potřeba ho podložit. K tomu je ideální použít kousek stočeného alobalu, který vložíte pod nohy nábytku.
  • Při vaření a pečení lze skvěle alobal využít. Při pečení dejte alobal na pečící mísu v troubě, a veškerá omáčka, která bude prskat, skončí na alobalu. Trouba tak zůstane dokonale čistá.
  • Alobale také skvěle leští a čistí znečištěné stříbro. V kombinaci s roztokem vody a soli se z něj stává čistič číslo jedna.

Obrázky: Stockvault