Zahříváním alobalu se uvolňuje do potravin velké množství škodlivého hliníku, které může způsobit zdravotní problémy

Věřte nebo ne, hliník je nejrozsáhlejší kov na Zemi. Najdete ho v nádobí, pitné vodě, kuchyňských spotřebičích a dokonce  i v pečivu, vanilkovém prášku, aspirinu, deodorantech a antiperspirantech, koláčích a v celé řadě dalších produktů. V podstatě je všude, kde vás napadne.

A alobal může být jedním z nejhorších nositelů hliníku. Nedávná studie ukázala, že teplo uvolňuje hliník do potravin v extrémně škodlivém množství. Vědci zjistili nebezpečně vysoký obsah hliníku v potravinách poté, co byly vařeny, znovu ohřívány a dokonce ochlazovány v alobalu. Shromažďování hliníku v těle pak může vést k osteoporóze a Alzheimerově chorobě.

Na druhé straně vědci také poznamenali, že alobal nemusí být nebezpečný při skladování studených potravin, protože nebylo zpozorováno žádné uvolňování hliníku bez zahřívání. Také nenašli rozdíl mezi lesklou a matnou stranou alobalu.

Ovšem příběh stále nekončí. Hliník se dostává do řady potravin na trzích, z nichž jsou pak mnohé použity v restauracích po celém světě. Ve skutečnosti naše tělo ani hliník nepotřebuje, bez něj se má spíše lépe. A to je ten důvod, proč ani neví, co s ním dělat. Nakonec se tento kov kumuluje v našich plicích, mozku, ledvinách, játrech a štítné žláze, což může způsobit tyto škodlivé účinky:

Poškození CNS

Na přelomu tisíciletí byl hliník spojován s autismem u malých dětí. Zvláště pak u dětí, které byly vystaveny vysoké hladině hliníku v pitné vodě. U autistických dětí se projevily výrazné změny. Co se týká dospělých jedinců, tento kov může také vést ke zvýšenému riziku Alzheimerovy choroby a také Guamskému parkinsonskému komplexu, který hodně připomíná Amyotrofickou laterální sklerózu.

Hliník zbavuje vaše tělo cenných minerálů

Jakmile je mozek vystaven vysokým hladinám hliníku, kov přesahuje hematoencefalickou bariéru a shromažďuje se tak kolem hipokampu, mozkové kůry a dalších oblastí spojené s Alzheimerovou chorobou. Vzhledem k tomu, že do mozku vstupuje takové množství kovu, s kterým se nedokáže vypořádat, začne konkurovat dalším kovům, které naše tělo a mozek skutečně potřebují a využívají.

Hliník může poškodit mozek

Výzkum ukázal, že hliník nadále způsobuje toxický, oxidační stres v mozku. To může mít za následek poruchu pozornosti, epilepsii, roztroušenou sklerózu a mnoho dalších neurologických poruch, které se jen těžko léčí.

Hliník může poškodit také kosti

Hliník se může hromadit kolem kostní tkáně, což má za následek oslabení kostí a vysoké riziko osteoporózy.

Chcete-li se vyhnout konzumaci hliníku společně s jídlem, měli byste některé z potraviny z vašeho jídelníčku zcela vyloučit. Je to skvělý začátek, v kterém můžete pokračovat kontrolou kuchyňských a hygienických produktů, které obsahují hliník a které ne. Zde je několik běžných výrobků, které můžete denně používat a které neobsahují hliník.

  • Přírodní deodoranty bez obsahu hliníku
  • Silikonové pečící nádobí
  • Litinové pánve

zdroj: herbalhouse365.com