Lékaři ji přesvědčovali k potratu, neposlechla je a po 20 letech zveřejnila dojemnou fotografii

Novorozenec převrátí rodině život naruby. Co pak teprve, když jich je pět! Před dvaceti lety tehdejší osmadvacetiletou ženu lékaři přesvědčovali, aby podstoupila potrat. Ona na jejich rady ale nedala a všechny své děti přivedla na svět. Nyní, po dvaceti letech, zveřejnila na sociální síti Facebook dojemnou fotografii již dospělých dětí.

Strašlivé doporučení z úst dvou lékařů

Když se Američanka Susan Thompsonová v devadesátých letech minulého století dozvěděla o svém těhotenství, měla obrovskou radost. Tu jí a jejímu manželovi ale náhle zkazil její gynekolog, který jí po zhlédnutí snímků z jejího ultrazvuku doporučil selektivní potrat. Překvapené ženě totiž sdělil, že čeká hned paterčata.

Susanino překvapení pak ještě zesílilo, a to ve chvíli, kdy se jí lékař zeptal, zda chce pokračovat v těhotenství se třemi nebo jen se dvěma dětmi. To, co jí navrhoval, se nazývá selektivní potrat a býval doporučován vzhledem k rizikovosti takto vícečetného těhotenství. Osmadvacetiletá žena i její manžel tehdy tyto návrhy pohoršeně odmítli.

Lékař ji proto poslal ke specialistovi na vícečetná těhotenství. Tam však žena dostala úplně stejnou radu jako prve od svého gynekologa: v těhotenství pokračovat s méně embryi, tedy podstoupit selektivní potrat. Susan s manželem však zůstali neoblomní a na drastické řešení nepřistoupili.

Pět zdravých dětí společně oslavilo zkoušku dospělosti

O devět měsíců později Susan porodila pět zdravých potomků, tři holčičky a dva chlapce. Během těhotenství ani porodu naštěstí nedošlo k žádným komplikacím, a tak byly všechny děti v pořádku.

I díky tomu dnes, po dvaceti letech, mohla šťastná a hrdá matka zveřejnit na svém facebookovém profilu dojemnou fotografii všech svých pěti dětí, které společně oslavují úspěšné složení maturitní zkoušky. A to ženě za těch napjatých devět měsíců stálo.

Freepik

Obrázky: Freepik, Zdroj: Littlethings.com