Manželský pár a jejich každodenní péče o paterčata

I jedno dítě může být na leckoho až moc. Co teprve když se do rodiny narodí paterčata? Znamená to 60 plenek, 40 lahví mléka a téměř žádný spánek za jediný den. Brian a Jordan Turnerovi mají doma pět dětí, které se narodili ve stejný den. A světu ukázali, jak probíhá jejich každodenní život. Jejich matka dlouho nemohla mít děti a podstoupila léčbu neplodnosti. Výsledkem bylo hned pět dětí najednou.

Úsilí o početí

„Skoro jsem omdlel, když jsem se dozvěděl, že čekáme pět dětí,“ přiznává 27letý otec. Pokud máte děti, možná si pamatujete, že pračka se téměř nezastavila. A co teprve, když máte pět malých dětí? Manželům pomáhá s péčí o děti chůva a babička dětí. Chůva s nimi trvale žije a každý den musí prát minimálně třikrát. Kojenci vymění za jediný den asi 60 plenek a 20 různých kousků oblečení. Ještě donedávna museli rodiče připravovat 40 lahví mléka denně.

Rodiče se rozhodně nenudí

Je zcela jisté, že kromě dětí, nemá jejich matka čas vůbec na nic. Každou půlhodinu je potřeba krmit, protože když nakrmíte poslední dítě, už je čas nakrmit zase to první. A tak to jde pořád dokola. I s výměnou plen. Vypadá to jako nějaká továrna na děti. Je asi jasné, že děti byly narozeny předčasně, takže je jejich imunitní systém ještě velmi slabý. Z tohoto důvodu na procházky nechodí často. Když už ale jdou, je zaručené, že vzbudí velkou pozornost. Pět dětí najednou, to se tak často nevidí.

Jak se chodí na procházky?

Vzít všech pět dětí na procházku najednou není možné. Do auta se nevejdou a kočárek pro paterčata ještě nebyl vynalezen. Tak je musí brát po dvou až třech. Ihned po narození si rodiče museli koupit malou dodávku, aby bylo možné s dětmi zajet alespoň k lékaři. Ale i zde jsou stísnění. A brzy budou potřebovat také větší dům, protože děti rostou.

Úvodní obrázek: Freepik, Zdroj: Newsitamea.gr