Potrénujte mozkové zavity a najděte na obrázku tři skryté předměty. Úspěšný je 1 z 10 lidí

Máte dlouhou chvíli a nevíte co s časem? Pak se pusťte do trénování svého mozku. Určitě tím svým neuronům jen prospějete. Připravili jsme pro vás velmi jednoduchý obrázkový test nebo chcete-li hádanku. Najdete na obrázku tři skryté objekty?

Hádanky nejsou jen pro děti

Do obrázkových i slovních hádanek, rébusů a hlavolamů se můžete pustit kdykoliv se vám zachce. Není to pouze oblíbená činnost dětí, ale i dospělých. Zabavíte se při dlouhé chvilce a ještě k tomu pozitivně ovlivníte svou mentální svěžest.

Proč je důležité trénovat mozek?

Možná si pokládáte otázku: „Proč je vlastně důležité mít mozek občas „v pohotovosti“ a trénovat ho?“ Na to je vcelku snadná odpověď. Abyste si zachovali dobré duševní zdraví po mnoho let. Čtení knih, luštění křížovek anebo třeba řešení rébusů a hádanek může přispět k prevenci neurodegenerativních nemocí, mezi které se řadí například Alzheimerova choroba.

Pusťte se do hádání tří ukrytých objektů

A nyní se dostáváme k oné hádance. Zadívejte se pozorně na obrázek a zkuste v něm nalézt tři ukryté objekty, tj. srdce, harfu a chodidla. Pokud vám to nedělalo sebemenší problém a už jste přišli na řešení, můžeme vám jedině pogratulovat. Jste pravděpodobně velmi bystří lidé. Nevěšte však hlavu, jestli se vám to nepodařilo. Dopřejte si více času a uvelebte se do klidného prostředí bez rušivých vlivů. Jedině tak se budete moct plně soustředit na hádanku.

Zasoutěžte si o odměnu se svými potomky

S hádankou si můžete užít také mnoho legrace, pokud do ní začleníte i své potomky. Jistě je bude hledání objektů v obrátku bavit (tedy pakliže je naleznou brzy). Alespoň tím potrénujete jejich trpělivost, koncentraci a všímavost. A třeba si můžete s dětmi i zasoutěžit o odměnu. Kdo najde srdce, harfu a chodidla jako první, dostane kopec zmrzliny oblíbené příchutě! To je přeci jen velká motivace i pro vás.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Namastest