Po půl století konečně volná. Zachráněná slonice se rozplakala štěstím, když poznala pro ní dosud nepoznanou laskavost

Práce pro organizaci zachraňující ohrožená zvířata je fyzicky i psychicky náročná. Lidé v těchto organizacích jsou mnohdy svědky krutého zacházení s němými tvářemi, na druhou stranu jsou to ale také právě oni, kdo těmto zvířatům pomohou. Takové okamžiky jsou pak plné čisté radosti, když zvíře konečně unikne z dlouhého strádání.

Osud k ní byl krutý

73letá slonice Sook Jai si za svůj život prožila mnohé – vystřídala několik majitelů a byla nucená pracovat jako turistická atrakce. Jak ale stárla, její zdraví bylo chatrnější a chatrnější. Nakonec oslepla a téměř ztratila sluch, přičemž se jí nedostávalo žádné lékařské péče. Naštěstí její osud nebyl lhostejný lidem z místní záchranné stanice.

Pracovníci za Sook Jai cestovali dvacet hodin

Když se k ní dostali, čekal je smutný pohled. Slonice měla na hlavě i na těle čerstvé i staré rány po bití, které musela podstupovat. Na zpáteční cestě se Sook Jai snažili dopřát veškeré pohodlí. Ochlazovali ji, když bylo příliš teplo, a zahřívali, když teplota klesla. Byla unavená, vyčerpaná a neměla ani tušení, co na ni čeká za osud. Ačkoliv bylo zřejmé, že má velký hlad, odmítala jakoukoliv potravu.

Slonice se rozplakala

Naštěstí už slonici čekaly jen dobré a šťastné dny. Jeden z nejvíce emocionálních momentů cesty zachytili pracovníci na video. Jelikož Sook Jai nebyla vůbec zvyklá na tak laskavé zacházení, začaly se jí dojetím z očí valit velké slzy. To rozplakalo i všechny okolo. Slonice poznala, že nyní je volná a její utrpení skončilo.

Brzy si zvykla

Ačkoliv si slepá slonice svůj domov nemohla tak úplně prohlédnout, brzy si na něj zvykla a naučila se, jak to zde chodí. Záchranáři ji ničím neomezují, chtějí, aby zbytek života prožila absolutně volná. Dojemné video vyzývá k tomu, aby se se zvířaty nezacházelo krutě a bezohledně. Také se snaží upozornit lidi na nutnost záchrany tvorů žijících ve špatných podmínkách.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Animalchannel.co