Není mnoho jídel, které jsou pohodlnější ke konzumaci než sendviče. Dokonce i když pracujete, studujete, nebo zrovna pečujete o své dítě, můžete použít volnou ruku k občerstvení, kdykoli máte hlad. Ale pokud jste se rozhodli odstranit z jídla obilí a lepek, musíte se skutečně rozloučit i se sendviči? Vůbec ne! Dnes pro Vás máme zeleninové sendvičový recepty, které jsou chutné a bez lepku.
Okurkový sendvič
Skvělou alternativou baget jsou okurky. Okurky se postarají o čerstvou a křupavou chuť, čímž dodají jídlu chuť i šmrnc.
Je jen na Vás, zda-li si vyberete nechat okurky s vnitřkem, nebo ne. Necháte-li vnitřek na místě, dopřejete si opravdu šťavnatý sendvič.
Doporučuje, abyste plnil svůj okurkový “chléb” naplnili tuňákovou pomazánkou. Lepkavost této sendvičové náplně pomůže se spojením s mokrou okurkou.
Sendvič z červených paprik
Ať už nakupujete na farmářských trzích, nebo v supermarketu, kupte si dlouhé červené papriky, které se stanou zdravou alternativou ke klasickým houskám a bagetám. Papriky poté stačí důkladně opláchnout, rozkrojit na polovinu a naplnit vším, co máte rádi i v klasickém sendviči. Doporučujeme naplnit vaším oblíbeným sýrem, šunkou či avokádem.
Lilkový sendvič
Pokud si zvolíte lilek na výrobu sendviče, můžete vytvořit zaručeně ten jeden z nejlepších sedvičů. Lilek chutná skvěle masitě, a tak krásně vyplní funkci jakéhokoliv pečiva.
Před tvorbou sendvičů tohoto typu doporučujeme lilke nejprve ogrilovat, čímž zvýrazníte pravou chuť lilku, a vytvoříte tak dokonalý šťavnatý a „masitý“ sendvič. Dle Vaší chuti se pak rozhodněte, jak tlusté plátky sendviče zvolíte.
Při volbě lilkové varianty můžete vytěžit z řady benefitů, vitamínů a minerálů, které lilek obsahuje. Lilek je přírodní zdroj kyseliny chlorogenové, která je bohatá na antioxidanty.
Lilek má také celou řadu vitamínů, od vitamínu A, přes B komplex, vitamín C až po hořčík a vlákninu.
Přejeme dobrou chuť!
zdroj: womensbest.net