Změňte způsob přípravy slaniny a omezte škody, které může způsobit na vašem těle

Někdy i malá změna může mít veliký vliv na chuť jídla a celkové zdraví lidského organismu. Zřejmě i vy patříte mezi lidi, u nichž příprava slaniny vypadá tak, že hodíte pánev na sporák, zakápnete olejem a dále necháte smažit ve vlastním tuku. Ale my věříme, že následující jednoduchý a praktický tip vás donutí změnit způsob přípravy slaniny už navždy. Vaše tělo vám poděkuje, stejně tak i vaše oblečení, které již neutrpí další znečištění od mastných skvrn.

Přípravě slaniny v troubě

  • Vezměte plech a zabalte jej do alobalu, abyste si usnadnili následný úklid.
  • Proužky slaniny položte na plech, aniž byste je vrstvili na sebe.
  • Pečte při 170 stupních, dokud nedosáhnete ideální úrovně křupavosti
  • Při pečení slaniny v troubě není nutné předehřívání.
  • Střední křupavosti dosáhnete asi po 15 minutách, jen si hlídejte otáčení plátků.

Snadné čištění

  • Sejměte slaninu z plechu a položte na prkénko potažené papírovými ručníky, aby se vysušil přebytečný tuk.
  • Počkejte, až zbytky slaniny na plechu vychladnout a ztuhnou.
  • Poté můžete odloupnout alobal a vyhodit.

Víme, že slanina sama o sobě není zdravá, ale tímto způsobem, můžete její škody na vašem těle alespoň nějakým způsobem omezit.

Jak se vám dnešní tip líbil? Neváhejte jej sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: practicalmommy.com