Jak vylepšit svůj vzhled bez pomoci kosmetických přípravků. Někdy postačí dobrá nálada

Náš vzhled neurčuje pouze to, jaké kosmetické přípravky používáme, ale i naše chování, jaké máme návyky a tak podobně. Odborníci v oblasti psychologie věří, že ženy mohou některé negativní prvky ve svém chování změnit či nahradit novými, aby vylepšily svou image. Co tedy našemu celkovému vzhledu škodí a co naopak podporuje jeho krásu?

Návyky, které mají negativní dopad na náš vzhled

  • Často mluvíte o tloušťce – tento druh negativního projevu ve smyslu „Jsem tak tlustá,“ má vliv i na ostatní, což znamená, že se ve vaší přítomnosti budou cítit špatně a nepříjemně.
  • Srovnáváte se – příliš mnoho srovnávání s ostatními nás nutí cítit se mnohem hůř než jindy, snažit se vyrovnat jiným lidem sráží naši sebedůvěru a my se stáváme posedlými naším vzhledem.
  • Ignorujete potřeby vaše těla – přeskakujete-li hlavní jídla dne v domnění, že chcete hubnout a cítit se zdravě, děláte něco špatně, snažit se zhubnout hned neznamená, že budete zdravější, zdraví je o tom, jak se vaše tělo cítí, ne o tom, jak vypadá v porovnání s ostatními lidskými těly.

Návyky, které mají pozitivní dopad na náš vzhled

  • Najděte nástroje, díky kterým se budete cítit dobře – dělejte si radost, rozptylte se, dívejte se na vtipná videa, travte více času s přáteli a rodinou, udělejte dobrý skutek, přestaňte se obávat o velikost svých boků, řekněte někomu, že ho máte rádi.
  • Zaměřte se na to, co vaše tělo dělá než na to, jak vypadá – místo, abyste přemýšlela nad tím, jak tlusté nohy máte, zamyslete se nad tím, co všechno pro vás tyto nohy dnes a denně dělají a dělaly kdysi a buďte za to vděčná
  • Obklopte se lidmi, kteří k vám chovají úctu – mějte kolem sebe lidi, kteří s vámi jednají s úctou a nepatří mezi ty, kteří uráží váš vzhled, ať už se jedná o osobní setkávání nebo online přátele.
  • Buďte milá – buďte laskavá k jinými lidem a nekomentujte jejich vzhled.

Jak se vám dnešní článek líbil? Souhlasíte s těmito názory? Neváhejte článek sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: http://www.womenworking.com/