Co znamená „trojúhelník smrti“? Že i pouhé mačkání černých teček může ohrozit váš život

Znáte termín „trojúhelník smrti“? Možná to zní jako název hororového filmu, ale věřte nebo ne, tento výraz je spojen s naším obličejem a zahrnuje nos, ústa a nosní záhyby. „Trojúhelník smrti“ si vysloužil svůj název díky tomu, že se infekce, prostupující tímto místem, mohou dostat až k mozku a způsobit různé druhy zdravotních komplikací, včetně smrti. Dermatologové tak zvoní na poplach, abychom se zbytečně nedotýkali nosu, úst a nosních záhybů, není-li to vyloženě nutné. Přinášíme tak do našeho těla veliké množství bakterií, aniž bychom o tom vůbec věděli.

Ucpané mazové žlázy a černé tečky

Než se pustíte do čištění mazových žláz a ucpaných pórů na nose, poraďte se se svým lékařem, který zpravidla doporučí použití ichtyolové masti, jež tahá maz z pokožky. Poté je potřeba provést léčbu pomocí alkoholu.

Černé tečky nejsou až tak závažným problémem jako jsou ucpané mazové žlázy, ale i tak bychom si je neměli ošetřovat sami pomocí holých rukou. Mačkání černých teček znamená, že veškeré nečistoty na prstech, i ty sebemenší, pronikají skrze kůži do krve a mohou způsobit vážné zdravotní problémy.

Čištění pokožky

Chcete-li zlepšit čištění pokožky obličeje, použijte takzvané černé masky nebo pravidelně navštěvujte kosmetické salóny. Můžete si černou masku vyrobit i z pohodlí domova pomocí vody, želatiny a aktivního uhlí.