Omývat všechno ovoce a zeleninu i přesto, že se některé druhy chystáte oloupat, se zprvu může zdát nesmyslné, ale věřte, že pro vaše zdraví zcela nezbytné. Kromě nečistot z vnějšího okolí mohou na potravinách přebývat bakterie a pesticidy nebo jiné zbytky chemických látek, které mohou mít na konzumované potraviny nebezpečný vliv, tím pádem i na naše zdraví.
Proč omývat ovoce a zeleninu i se slupkou
Bezpečnostní protokoly používané na farmách a v obchodech s potravinami předpokládají, že bychom měli jídlo před konzumací správně očistit, ale zpravidla nás to nenapadne, když se ovoce nebo zeleninu chystáme loupat. Ale je třeba si uvědomit, že nůž může při krájení vtlačit bakterie nebo chemikálie přímo do jídla nebo se nebezpečné látky mohou přemístit na vaše ruce.
Není potřeba žádných speciálních čističů nebo mýdla. Ve skutečnosti odborníci na bezpečnost potravin doporučují nepoužívat nic navíc, ale je vhodné použít kartáček s měkkými štětinami na dokonalé očištění slupek.
Obrázky: Freepik