Nejslabší vlastnosti jednotlivých znamení zvěrokruhu

Tradiční astrologický zvěrokruh neboli také zodiak se dělí na 12 znamení. Příslušné znamení, odpovídající datu vašeho narození, vám může prozradit leccos o vaší povaze, schopnostech, talentu i zdraví. Možná jste však nevěděli, že každému znamení je přisouzena také určitá nejslabší vlastnost, což je vždy dobré vědět, ať na sobě může člověk případně pracovat.

Beran, 21. 3. – 20. 4.

Lidé narození ve znamení Berana jsou přirozenými vůdci, kteří se rádi ujímají velení a přebírají kontrolu. A naopak, pokud má kontrola patřit někomu jinému, mají s tím problém. Pokud jde o problematickou vlastnost Beranů, jde o to, že bývají sebestřední a stává se, že nepopřejí sluchu ostatním.

Býk, 21. 4. – 21. 5.

Pro lidi narozené ve znamení Býka je typické, že jsou stálí a spolehliví, což jsou pozitivní vlastnosti, ale nesou sebou v důsledku i slabost. Díky své stabilitě a touze po rovnováze se Býci snadno dostanou do situace, kdy se doslova odmítají pohnout z místa, protože mají obavy z neznámého. Může se tak stát, že nevyužijí ani sebelepší příležitosti, která se jim nabízí.

Blíženci, 22. 5. – 21. 6.

Problémem lidí narozených v tomto znamení je určitá nerozhodnost, která je pro ně příznačná. Je pro ně problém činit rozhodnutí. Další problematickou vlastností je také jejich určitá nestálost, například při volbě zaměstnání nebo hobby.

Rak, 22. 6. – 22. 7.

Znamení Raka je znamení plné emocí, které jsou také kamenem úrazem lidí, kteří se v tomto znamení narodili. Tito lidé potřebují hodně povzbuzení, protože si často nejsou jistí sami sebou. Typické je pro ně také časté střídání nálad a sklony k úzkostným a někdy až depresivním stavům.

Lev, 23. 7. – 22. 8.

Lidé narození ve znamení Lva dostali do vínku sebeúctu a pýchu a ta jim někdy brání v tom, aby realisticky posoudili také návrhy a nápady ostatních. Lvi mají nespornou tendenci být za každou cenu centrem pozornosti.

Panna, 23. 8. – 22. 9.

Lidé narození ve znamení Panny bývají analytičtí, což sice není sama o sobě špatná vlastnost, může jim někdy být ale i ke škodě. Může totiž vést k úzkostným pocitům nebo například k přílišné kritice jak sebe, tak i druhých.

Váhy, 23. 9. – 23. 10.

Lidé narození v tomto znamení připomínají ono známe rčení, že tichá voda břehy mele. Bývají sice obvykle klidní, ale pokud jejich klid narušíte, rychle svou dobrou náladu ztrácejí. Nejsou konfrontační, ale mají problém s odpouštěním, což může být ve vztazích i v přátelství kámen úrazu.

Štír, 24. 10. – 22. 11.

Štír je znamení přinášející častou žárlivost ve vztazích a také určitou uzavřenost. Člověk narozený v tomto znamení mívá tendence do vás „bodnout“, pokud má pocit, že jste ho nějakým způsobem zklamali nebo zradili.

Střelec, 23. 11. – 21. 12.

Lidé narození ve znamení Střelce bývají dost netrpěliví a velice špatně snášejí autority, obzvláště tedy, když s nimi vnitřně nesouhlasí. Často také nevydrží u věci, do které se pustili, pokud trvá příliš dlouho, protože snadno ztrácejí zájem.

Kozoroh, 22. 12. – 20. 1.

Pro toto znamení je typická potřeba úspěchu, pro který lidé v něm narození udělají maximum, i na úkor vztahů a vlastního zdraví. Získaný úspěch tito lidé poté často až příliš stavějí na odiv a není tedy divu, že nemívají příliš dobrých přátel.

Vodnář, 21. 1. – 20. 2.

Lidé narození v tomto znamení mívají svůj svět, který je pro jejich okolí často nepochopitelný. Bývají hnáni touhou po dobrodružství a nemívají stabilní základnu. Je pro ně také obtížné vyjadřovat, co cítí.

Ryby, 21. 2. – 20. 3.

Lidé narození ve znamení Ryb mívají tendenci nečelit realitě a problémům, ale vyhýbat se jim, což je někdy může dovést do nepříjemných situaci.

Obrázky: Freepik