Jak si připravit chutný domácí okurkový lák během pár minut. Je to rychlé a velice snadné

Také tak milujete sladko-kyselou chuť okurkového láku a rádi byste si jej připravili u vás doma? Žádný problém! Máme pro vás recept na domácí okurkový lák, jehož přísady tvoří nejen jeho specifickou chuť, ale našemu tělu přináší také řadu zdravotních výhod.

  • Zbaví vás svalových křečí
  • Je bohatý na draslík
  • Jedná se o levný způsob, jak nahradit drahé sladké sportovní nápoje
  • Obsahuje vitamíny C a E, které posilují imunitní systém
  • Podporuje zdravé hubnutí díky přítomnosti jablečného octa, jenž potlačuje chuť k jídlu

Domácí výroba okurkového láku

Ingredience:

  • 1 šálek vody
  • 1/2 šálku bílého octa
  • 1/3 plus 2 PL cukru
  • 2 PL soli
  • 2 – 3 hřebíčky
  • 1 ČL hořčičného semínka
  • 1 ČL černého pepře
  • 1 ČL oloupaného, nasekaného zázvoru
  • 2 ČL chilli vloček

Postup:

Vložte vodu, ocet, zázvor a černý pepř na pánev. Poté přidejte hořčičná semínka, hřebíček, cukr a sůl. Ke konci vložte chilli. Nechte směs vařit 2 – 3 minuty při nízkém stupni a poté vypněte. Nechte směs vychladnout a přeceďte. Nyní máte okurkový lák připravený k použití. Uchovávejte maximálně 1 měsíc v chladu.

Jak se vám dnešní recept líbil? Pokud ano, neváhejte článek sdílet mezi svými přáteli a rodinou. Především, jsou-li také milovníci okurkového láku.

Zdroj: fabhow.com