Také tak milujete sladko-kyselou chuť okurkového láku a rádi byste si jej připravili u vás doma? Žádný problém! Máme pro vás recept na domácí okurkový lák, jehož přísady tvoří nejen jeho specifickou chuť, ale našemu tělu přináší také řadu zdravotních výhod.
- Zbaví vás svalových křečí
- Je bohatý na draslík
- Jedná se o levný způsob, jak nahradit drahé sladké sportovní nápoje
- Obsahuje vitamíny C a E, které posilují imunitní systém
- Podporuje zdravé hubnutí díky přítomnosti jablečného octa, jenž potlačuje chuť k jídlu
Domácí výroba okurkového láku
Ingredience:
- 1 šálek vody
- 1/2 šálku bílého octa
- 1/3 plus 2 PL cukru
- 2 PL soli
- 2 – 3 hřebíčky
- 1 ČL hořčičného semínka
- 1 ČL černého pepře
- 1 ČL oloupaného, nasekaného zázvoru
- 2 ČL chilli vloček
Postup:
Vložte vodu, ocet, zázvor a černý pepř na pánev. Poté přidejte hořčičná semínka, hřebíček, cukr a sůl. Ke konci vložte chilli. Nechte směs vařit 2 – 3 minuty při nízkém stupni a poté vypněte. Nechte směs vychladnout a přeceďte. Nyní máte okurkový lák připravený k použití. Uchovávejte maximálně 1 měsíc v chladu.
Jak se vám dnešní recept líbil? Pokud ano, neváhejte článek sdílet mezi svými přáteli a rodinou. Především, jsou-li také milovníci okurkového láku.
Zdroj: fabhow.com