Do koláčů jsme většinou zvyklí přidávat sladkou náplň, když už se ale rozhodneme pro slanou variantu s masem, většinou se jedná o mlété hovězí, zřídka kdy pečeme s celými kusy masa, přitom je to naprostá delikatesa. Horní křupavá vrstva vytváří jedinečný kontrast se štávou z masa a špenátovo-sýrovou náplní. Recept je navíc velmi jednoduchý a zvládne ho opravdu každý.
Co budeme potřebovat?
- Kuřecí prsa 500 g
- Listové pěsto 250 g
- Špenát 500 g
- Česnek 2-3 stroužky
- Sůl a pepř dle chuti
- Másto PL lžíce
- Sýr chedar 70 g
- Olej
1/ Na oleji orestujte špenát, přidejte česnek, sůl a pepř.
2/ Kuřecí prsa podélně nařezejte, aby se utvořil malé kapsičky a dalo se. Maso pečlivě osolte a opepřete dle chuti.
3/ Rozválené těsto rozdělte na dvě stejné části a maso vložte doprostřed. Zbývající části nařezejte na proužky o tloušce 1 cm.
4/ Maso naplňte orestovaným špenátem. Nakrájejte na plátky sýr, máslo a položte je na prsíčka.
5/ Maso proužek po proužku zabalte do těsta, vložte do pekáče a zakryjte alobalem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 40-45 minut.
Podáváme s rýží, brambory nebo zeleninovým salátem.
Pokud se Vám recept líbil, tak ho nezapomeňte sdílet se svými přáteli.
Přejeme dobrou chuť!
zdroj: sovkusom.ru