Pravidelná detoxikace těla ve třech snadných krocích

O detoxikaci se obvykle hovoří během jarního období. Zejména v našem civilizovaném světě je docela důležité pomáhat svému tělu s čištěním svých tkání, které vlivem znečištěného životního prostředí i vody a stravy trpí. Ať už jsou to zplodiny ze spalovacích motorů a továren či pesticidy a umělá hnojiva, která prosakují do potravy i podzemních vod, všechny tyto toxiny se nám usazují v těle a pomalu jej zanáší. Naše játra mají za úkol škodlivé látky z těla čistit, ale je jich tolik, že svou práci nestíhají. Proto jsou dobré detoxikační diety, které nám pomohou játra podpořit v jejich funkci a toxiny z těla vyčistit.

Dejte si zeleninu

Syrová zelenina je skvělá k detoxikaci těla i pro načerpání nových sil a vitaminů pro další život. Pokud si nejste jistí, jaký druh zeleniny zvolit, vsaďte na tu zelenou. Obsahuje zelené barvivo chlorofyl, které působí v těle očistným způsobem. Jako dáváte do lednice sodu, která nasákne pachy, chlorofyl funguje stejným způsobem s toxiny.

Zadžusujte si

A teď nemáme na mysli doslazované a zpola umělé džusy z obchodu, ale opravdovou a nefalšovanou ovocnou a zeleninovou šťávu. Dejte si jeden den, kdy budete pít jenom šťávy. Ráno vám dodá energii citrónová voda a během dne se budou hodit jednoduché šťávy z celeru či okurky. Tím dodáte do těla zásadité látky a také vláhu, která vám propláchne ledviny a odstraní z nich škodlivé látky. A když to vydržíte jeden den, možná se vám podaří příště džusovat i celé dva dny nebo týden.

Hýbejte se

Bez pohybu těla se špatně hýbou i vnitřní orgány, které pak nezvládají tak dobře plnit svoje funkce. Hlavně lymfatický systém se bez pohybu neobejde. Ten sám o sobě nemá žádné čerpadlo, jako je srdce na krev, ale musí také tělo obíhat a čistit ho od odpadních látek. Nejvíce se osvědčilo skákání, běh a svižná chůze, které tlačí lymfu tělem a lépe tak prochází ledvinami, kde se čistí.

Mějte na paměti, že klíčem k úspěchu je pomalý postup. Nemusíte dělat skokové změny svého života přes noc. Začněte v malém a pozvolna. Přidejte si trochu zeleniny na talíř, zapijte to šťávou a jděte se projít. Postupně pak můžete přidávat. I malá změna vyústí ve velké výsledky.

Obrázky: Pixabay