Týdenní stravovací plán, ve kterém si každé jídlo můžete připravit v jednom hrnci nebo pánvi

Sedmidenní stravovací plán vám ukáže, jak účelně a snadno použít k vaření pouze dvě věci – hrnec a pánev. Nejenže jsou všechny potraviny zdraví prospěšné, ale vařením všech potravin v jedné nádobě si udržíte vaši kuchyň čistou. Zde je několik tipů, jaká jídla si můžete uvařit v jednom hrnci nebo pánvi.

Den 1

Snídaně: Vejce a pita chléb s avokádem

Oběd:Mísa burrita s quinou

Svačina:Jablko s arašídovým máslem, hrst pistácií a čtvrt hrnku hummusu se syrovou zeleninou

Večeře:Kuřecí polévka s nudlemi

Den 2

Snídaně:Ovesná kaše přes noc (nechte v ledničce do rána)

Oběd:Vietnamské kuře a mísa nudlí

Svačina:Neslazený řecký jogurt s borůvkami, kouskem sýra a hrušky, syrová zelenina a lžička arašídového másla

Večeře:Pečený losos s jarní zeleninou

Den 3

Snídaně:2 plátky celozrnného chleba s mandlovým máslem a ovocem

Oběd:Losos s francouzským salátem Nicoise

Svačina:Polovina hrnku borůvek, vejce natvrdo a 15 g tmavé čokolády

Večeře:Pečená středozemní zelenina s kuřetem

Den 4

Snídaně:Celozrnný pita chléb s avokádem

Oběd:Quinoa s pečenou zeleninou

Svačina:Jablko s arašídovým máslem, hrst pistácií a čtvrt hrnku hummusu se syrovou zeleninou

Večeře:Špagety s krevetami, rajčaty a kalamata olivami

Den 5

Snídaně:Ovesná kaše přes noc (nechte v ledničce do rána)

Oběd:Kořeněný krevetový salát

Svačina:Neslazený řecký jogurt s borůvkami, kouskem sýra a hrušky, syrová zelenina a lžička arašídového másla

Večeře:Zeleninové chilli

Den 6

Snídaně:2 plátky celozrnného chleba s mandlovým máslem a ovocem

Oběd:Pečená zelenina s celozrnným pita chlebem

Svačina:Polovina hrnku borůvek, vejce natvrdo a 15 g tmavé čokolády

Večeře:Pečená brambora s vegetariánským chilli

Den 7

Snídaně:Toust s avokádem a sýrem feta

Oběd:Pečená sladká brambora s tuňákovou majonézou

Svačina:Jablko s arašídovým máslem, hrst pistácií a čtvrt hrnku hummusu se syrovou zeleninou

Večeře:Krevetový pilaf

Vaření v jedné nádobě se může týkat jakéhokoliv jídla, které lze připravovat v hrnci nebo pánvi. Připravené jídlo znamená více času a snadnější týden. Jsou to jednoduché počty – jeden hrnec + připravené jídlo = ploché břicho.

zdroj: www.goodhousekeeping.com