Existují rady a tipy pro naši domácnost, které nás doslova nechávají v úžasu. Většina předmětů, jež nás doma obklopují, lze totiž použít způsoby, o jakých nemáme ani tušení. Často se jedná o věci, o kterých nás ani nenapadne, že by mohly sloužit k jiným účelům, než k jakým byly primárně určeny. Například takový připínáček! Věděli jste, že díky němu můžete získat dokonalá vařená vejce, která se dají snadno oloupat? Že ne? Povíme vám, jak na to!
Návod na vejce natvrdo s použitím připínáčku
- Než začnete vejce vařit, nechte je venku alespoň 20 minut, aby získala pokojovou teplotu.
- Vše, co potřebujete k dosažení dokonale uvařených vajec, je připínáček.
- Propíchněte špičatým koncem spodek vejce, kde se normálně shromažďuje vzduchu. Tím se uvolní tlak uvnitř vejce a během vaření nepraskne.
- Pamatujte, že pro vaření vajec byste neměli používat příliš horkou vodu, jinými slovy nadměrně horká voda vede ke gumovité konzistenci vajec a k jejich prasknutí.
- Vylijte vodu z hrnce, ale vejce nechte uvnitř.
- Lehce zatřepejte hrncem, aby skořápky praskly.
- Do misky nalijte ledovou vodu a vejce na 5 minut ponořte.
- Oloupejte je pod tekoucí studenou vodou. Díky tomu se vám budou mnohem lépe loupat a získáte perfektní výsledek.
Jak se vám dnešní článek líbil? Pokud ano, neváhejte jej sdílet mezi svými přáteli a rodinou.