Někdy i malá změna může mít veliký vliv na chuť jídla a celkové zdraví lidského organismu. Zřejmě i vy patříte mezi lidi, u nichž příprava slaniny vypadá tak, že hodíte pánev na sporák, zakápnete olejem a dále necháte smažit ve vlastním tuku. Ale my věříme, že následující jednoduchý a praktický tip vás donutí změnit způsob přípravy slaniny už navždy. Vaše tělo vám poděkuje, stejně tak i vaše oblečení, které již neutrpí další znečištění od mastných skvrn.
Přípravě slaniny v troubě
- Vezměte plech a zabalte jej do alobalu, abyste si usnadnili následný úklid.
- Proužky slaniny položte na plech, aniž byste je vrstvili na sebe.
- Pečte při 170 stupních, dokud nedosáhnete ideální úrovně křupavosti
- Při pečení slaniny v troubě není nutné předehřívání.
- Střední křupavosti dosáhnete asi po 15 minutách, jen si hlídejte otáčení plátků.
Snadné čištění
- Sejměte slaninu z plechu a položte na prkénko potažené papírovými ručníky, aby se vysušil přebytečný tuk.
- Počkejte, až zbytky slaniny na plechu vychladnout a ztuhnou.
- Poté můžete odloupnout alobal a vyhodit.
Víme, že slanina sama o sobě není zdravá, ale tímto způsobem, můžete její škody na vašem těle alespoň nějakým způsobem omezit.
Jak se vám dnešní tip líbil? Neváhejte jej sdílet mezi svými přáteli a rodinou.
Zdroj: practicalmommy.com