Jak zajistit, aby lak na nehty vydržel co nejdéle? Vyzkoušejte osvědčený trik manikérek

Zrušte si termín na manikúru, od nynějška si můžete své nehty dělat sama, a to s profesionálními výsledky. Ukážeme vám trik, jak zajistit, aby lak na nehty držel mnohem lépe než doposud a vy se mohla pyšnit manikúrou jako ze salónu.

Kde začít?

Pro získání skvělých výsledků je vždy důležité nepodcenit přípravu. Vše začíná u stříhání nehtů na požadovanou délku. Ujistěte se, že nehty většinou zastřiháváte, než pilujete. Pilování totiž usnadňuje jejich třepení. Používejte pravidlo 90-10, kdy z 90% nehty střiháte a 10% pilujete. Pokud máte na nehtech starý lak, odstraňte jej. Odlakovač na nehty ale použijte i tehdy, máte-li nehty čisté bez laku. Zbavíte se díky tomu vlastní mastnoty a nečistot. Od této chvíle se snažte nehtů nedotýkat.

Zkuste použít i ocet

Dalším trikem, jak vylepšit podklad pro nanášení laku, je namísto odlakovače použít vatový tampón namočený v octu. Ocet má vynikající odmašťující účinky a okamžitě vaše nehty vyčistí, aby nový lak lépe přilnul.

Čas na nový lak

Aby lak vydržel co nejdéle, je nejlepší pracovat ve vrstvách. Začněte základem, ten nejen zajistí, že lak na nehtech vydrží déle, ale také zabrání tomu, aby se vaše nehty od laku zbarvily. Poté aplikujte lak v tenkých vrstvách jednu po druhé. Vždy je ale důležité počkat, až jedna vrstva zaschne. Vše dokončete vrchním nátěrem. Jakmile si budete jistá, že je váš lak na nehty zaschlý, strčte ruce pod studenou vodu.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Margriet.nl