Rádi si pochutnáváte na dobrém víně, ale i po jedné skleničce vás druhý den trápí kocovina? V tom případě pro vás máme dobrý tip, jak si vychutnat sklenici vína, aniž by vás ráno přepadl bolehlav. Začněte věnovat pozornost přírodním vínům.
Přírodní vína
Nejprve se zdá, že neexistuje jasná definice přírodního vína. Často se pod tímto pojmem rozumí víno vyrobené z organických hroznů, k nimž nebyly přidány žádné umělé přísady. Na vinařských farmách, kde se vyrábějí normální vína, na které jste zvyklí, se často používají chemické pesticidy nebo jiné toxické látky. Takové víno se také filtruje a přidávají se do něj látky, jež ovlivňují chuť a vůni. U přírodních vín tomu tak není.
Kocovina
Je jasné, že příčinou kocoviny je alkohol. Tak tomu bylo, je a vždycky bude. Přírodní víno bohužel také obsahuje dostatek alkoholu, z něhož můžete druhý den snadno trpět kocovinou. Ovšem skutečnost, že přírodní víno obsahuje mnohem méně škodlivých přísad, znamená, že vaše tělo nebude muset tak tvrdě pracovat, aby víno zpracovalo. To pak zajistí, že vaše kocovina bude mít druhý den mnohem méně intenzivní příznaky nebo také nepocítíte vůbec žádné. Rozhodně to stojí za zkoušku, troufáme si tvrdit, že v budoucnu už budete vědět, po jaké láhvi sáhnout.
Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Elle.com.au