Oblékl se jako synova oblíbená pohádková postava. Tatínek s velkým T, který akceptuje preference milovaného dítěte

Scott Stuart se rozhodl se svého syna Colina podpořit v jeho snech a přáních za každou cenu. Jednoho dne přišla jeho šance. Colin miluje pohádku Ledové království, především postavu královny Elsy, již od svých 3 let. Přestože je to na chlapce trochu netypické, Scott se rozhodl Colinovi ukázat, že na tom není nic špatného. Oba tak vystoupili v Elsiných charakteristických modrých šatech.

Colin na Else miluje naprosto všechno

„Do královny Elsy se zcela zamiloval. Miluje na ní všechno, a tak samozřejmě touží po všem, co připomíná Ledové království. Hračky, kostýmy, prostě všechno. Má svou panenku Elsu, na kterou je tak hrdý. Nejraději by ji bral všude s sebou,“ řekl Scott. Přestože má Colin o své nejoblíbenější pohádkové postavě jasno, přesto váhal, zdali se obléct do jejích šatů, když se dvojice otec se synem rozhodli zajít na premiéru Ledového království 2. Bál se, že si z něj všichni budou dělat legraci.

Otec se rozhodl syna podpořit

„Myslím si, že v takové chvíli můžeme naše děti naučit buď utíkat od toho, kým jsou a co milují, nebo se snažit je podpořit a naučit je mít odvahu být sami sebou,“ vysvětlil Scott. A tak se rozhodl. Namísto toho, aby svého syna od jeho zálib zrazoval, ukázal mu, že může být, kým chce. Oblékl si modré šaty, nasadil blond paruku a stejně tak učinil i Colin. Od té doby Scott natočil několik videí na sociální sítě, kde diskutuje o svých rodičovských přesvědčeních i o negativních reakcích, které dostává za to, že nechal svého syna nosit dívčí, princeznovské šaty.

Scott naprosto akceptuje preference svého syna

Byť tomu tak nebylo vždy a v určitou chvíli měl jisté obavy, jak na Colina bude nahlížet společnost a jeho spolužáci, postupem času si nastavil jedno pravidlo. Pokud jeho syn chce udělat něco mimo genderovou normu, udělá to také, aby mu ukázal, že je vše naprosto v pořádku.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: People.com