Statečná fenka jorkšíra se nezalekla silnějšího soupeře a ochránila svou majitelku. Agresivního predátor zahnala na úkor svého zdraví

Psi jsou velmi oddaní své rodině a pro svou smečku dokáží udělat cokoli. Možná jste někdy slyšeli o větších psech, kteří chránili své majitele před nebezpečím, ale rozhodně se to netýká jen velkých plemen. Tento malý jorkšírský teriér to jasně dokazuje. Přestože jde o malého pejska, statečně bojoval a odehnal kojota, aby ochránil svého 10letého přítele.

Statečná malá fenka

Macy je kříženec jorkšírského teriéra a je jí 6 let. Před 5 lety ji zachránila její majitelka Dorothy Kwan. Macy byla ještě malé štěně, ale z nějakého důvodu ji původní majitel opustil. Macy je velmi přátelská a něžná ke každému, ale velmi zvláštní pouto má s Lily, desetiletou dcerou Dorothy. Tyto dvě přítelkyně jsou si velmi blízké a mají jedinečné pouto, což se u psů s dětmi stává velmi často.

V sousedství by nikdo takového tvora nečekal

Rodina žije v rezidenční čtvrti jménem Scarborough v kanadském Torontu a nikdy nečekala, že se jim může stát to, co se stalo. Nikdy nečekali, že by se jejich dcera mohla dostat do skutečného nebezpečí a ještě méně čekali, že to bude právě malá Macy, kdo jí zachrání život. Její statečnost ovšem zachytila bezpečností kamera, takže o tom mají velmi hmatatelný důkaz.

Co se stalo?

K neuvěřitelné události došlo, když se holčička procházela s Macy v jejich sousedství. Znenadání je začal pronásledovat kojot. Děvče bylo pochopitelně vyděšené a upustilo vodítko. Začalo utíkat a křičet o pomoc, protože nevědělo, co dělat. V tom se stalo něco úžasného. Macy je sice malinká, ale statečně se s kojotem poprala a odlákala jeho pozornost od své milované paničky.

Kojota odehnala

Kojot nakonec pomalu odchází a Macy za ním běží, aby se ujistila, že nejde za ní. Macy bohužel utrpěla vážná zranění a musela podstoupit operaci a poměrně dlouhou léčbu. Nyní se jí daří opět velmi dobře a znovu si může bezstarostně hrát se svou rodinou. Dívce svým chováním pravděpodobně zachránila život a je z ní nyní velká hrdinka.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Dogdispatch.com