Jeden rychlý pohled na následující obrázek vám dokáže prozradit sílu vašeho myšlení. Jste snílek nebo racionálně smýšlející osoba?

Psychobiolog a vítěz Nobelovy ceny odhalil, že levá a pravá hemisféra mozku fungují odlišnými způsoby a záleží na tom, která ze stran je dominantní. Na základě výzkumu existuje řada testů, které mohou určit proces myšlení člověka a jeho osobností rysy. Poznejte sami sebe prostřednictvím následujícího rychlého testu.

Hlava tygra

Vaše levá hemisféra mozku je aktivnější než pravá. Jste analytická osoba, velmi cílevědomá a také milujete pořádek. Jakmile čelíte nějakému problému, máte tendenci brát jej z logického úhlu pohledu a především objektivně. Nicméně, jelikož víte, že vašemu rozhodnutí předcházelo intenzivní přemýšlení a vypočítávání všech možností, jste často neústupní. Takže je vhodné, abyste si poslechli a zohlednily názory i ostatních lidí. Pamatujte si, že trocha pokory ještě nikoho nezabila.

Osobnostní rysy:

  • Plánovanost: děláte věci pečlivě naplánovaným způsobem.
  • Přesnost: máte jasné cíle, o kterým víte naprosto přesně, jak jich dosáhnout.
  • Racionálnost: emoce a pocity vám nikdy nevstoupí do cesty ke splnění vašich cílů.
  • Logika: máte schopnost pro matematické, vědecké a sekvenční myšlení.
  • Reálnost: váš svět je velmi reálný, kde není místo pro pohádky a fikce, stejně tak vaše ambice jsou realistické a dosažitelné.

Visící opice

Vaše pravá hemisféra je aktivnější než levá. Jste tvůrčí člověk, který má hlavu plnou inovativních nápadů. Když se potýkáte s některým problémem, spoléháte se více na svou intuici než na kritické myšlení. Každý krok ve svém životě vnímáte jako poučení. Prohru považujete jako posun k dosažení vašich cílů. Jelikož jste snílek, často se ztrácíte ve vlastních snech. Je důležité, abyste věnovali větší pozornost realitě a okolnímu světu.

Osobnostní rysy:

  • Impulsivnost: děláte věci spontánně.
  • Emocionálnost: staráte se o mnoho věcí najednou a vaše uvažování a jednání se děje na základě pocitů.
  • Kreativnost a umění: jste zkušení v oblasti hudby, umění a dalších tvůrčích oborech.
  • Intuice: problémy řešíte intuitivně.
  • Sny: sníte spíše o životě než o cílech, snažíte se dosáhnout svých snů a většinou se vám to úspěšně daří.

Pamatujte si, že obě hemisféry mozku nefungují izolovaně, spíše pracují společně a vzájemně se doplňují. Takže, i když se zdá, že máte více vlastností, které lze identifikovat s jednou z hemisfér, určitě oplýváte také vlastnostmi druhé hemisféry.

Jak jste na tom vy? Vyhrál tygr nebo opice? Souhlasí váš výsledek s vaší povahou? Dejte nám vědět do komentářů.

zdroj: brightside.me