Na konec letošního roku je třeba se připravit se vším všudy, a to platí i pro naši pleť

Při všem tom shonu se často stává, že zapomínáme na sebe a na to, co naše tělo potřebuje – péči! Abyste na silvestrovské párty vypadali úžasně, musíte se o svou pleť řádně starat, což zahrnuje celou řadu procedur, a to nejen v poslední den roku. Samozřejmě, je důležité se o svou pokožku starat po celý rok, aby vypadala zdravě a byla jasná. Nicméně, před svátky je vhodné zvýšit počet procedur a stejně tak rozšířit jejich rozmanitost. Každá žena moc dobře ví, že hlavním tajemstvím dobrého make-upu je hydratovaná pokožka a dodání jí všech užitečný látek. Takže, pojďme zjistit, co všechno se dá dělat!

Čištění

Pravidlo číslo jedna je čištění. Nemusíte nijak dramaticky měnit své dosavadní čistící prostředky, aby se pleť nepoškodila, jen zvyšte počet procedur na 3 – 4 týdně. Hloubkové čištění je nejlepší prostřednictvím peelingu, ovšem v poslední době lékaři doporučují nahradit peeling lehčími čistícími gely, aby nedošlo k poškrábání jemné pokožky. Pokuste se používat enzymové pudry, jemně a decentně vyčistí pleť.

Hydratace

Naše pokožka potřebuje neustálou hydrataci, zejména v zimě kvůli nízkým teplotám, které kůži vysušují. Odborníci doporučují používat hydromasážní masku až 5x týdně před důležitou akcí. Nebo lze použít trochu séra z aloe vera, které aplikujete na tvář, necháte úplně vstřebat a po 15 minutách nanesete noční krém. Když už jsme u krémů, nezapomínejte používat ten správný pro váš typ pleti. Nezapomínejte také užívat termální vodu, pomůže udržet pokožku hydratovanou a nedovolí ji vyschnout.

Masáž obličeje

Masáž je nejlepší způsob, jakým pokožku potěšíte. Rozptýlíte krev a zahájíte tak proces tvorby kolagenu. Je úplně jedno, jak jste staří, masáž pleti provádějte alespoň 5 minut denně. Za prvé, je to příjemné a za druhé, masáž pomáhá zachovat mládí a zdraví pokožky po mnoho let.

Péče zevnitř

Pečovat o svou pokožku zevnitř byste samozřejmě měli po celý rok, ale pouhé dva týdny stačí k tomu, aby se stav pleti změnil k lepšímu. Odstraňte ze stravy mastné, sladké a uzené potraviny, abyste zabránili kožní vyrážce. Pijte hodně vody a také můžete začít užívat vitamín E, aby kůže získala potřebné živiny.

Návštěvy kosmetiky

Nyní je čas zarezervovat si návštěvu na kosmetice. Nechte pečovat o svou pokožku procedurami, které si doma nemůžete sami udělat. Neodkládejte kosmetiku na 31. prosince, nebude tak efektivní.

Den D

Než si v den D nanesete make-up, aplikujte zvlhčující masku. S make-upem to nepřehánějte, raději zvolte lehký, aby zdůraznil váš zdravý vzhled. Určitě budete zářit!

Jak se připravujete vy na konce letošního roku? Staráte se o svou pokožku i v průběhu roku? Dejte nám vědět do komentářů.

zdroj: takprosto.cc