Nesnesitelná bolest v patách je nejhorší především ráno. Osvojte si proto tyto přírodní metody léčby, které účinkují i přes noc

Osteofyty se tvoří na krajích kloubů a způsobují člověku skutečně nesnesitelnou bolest v patách, což může ovlivnit nejen pohyb, ale i kvalitu života. Bolest zesiluje po dlouhém sezení nebo používání nevhodné obuvi. Intenzivnější je také u lidí s nadváhou. Nejčastější příčinou osteofytů jsou vysoké podpatky. Ačkoli je ženy milují, mohou způsobit nenapravitelné škody. Bolest je nejsilnější ráno a může tak ovlivnit celý váš den, proto je třeba vyřešit tuto situaci co nejdříve.

Obvykle se osteofyty léčí ortopedickými vložkami a v opravdu ojedinělých případech je nutná operace. Nicméně existují přírodní způsoby, jak s tímto stavem bojovat – jsou mnohem levnější a bezpečně je může používat každý. Zde jsou ty nejefektivnější z nich!

Kokosový olej

Kokosový olej změkčuje kůži kolem paty a zklidňuje bolest. Před aplikací místo trochu zahřejte, aby mohl olej lépe proniknout do pokožky. Dále doporučujeme užívat kapsle z kokosového oleje, které snižují zánět a bolest.

Jablečný ocet

Jablečný ocet obsahuje esenciální minerály, jako je vápník a draslík, snižující bolest. Namočte bavlněný hadřík do octa a přiložte na postiženou oblast. Zajistěte látku, aby nesklouzla a přetáhněte ponožku. Poté nechte působit přes noc. Postup opakujte každou noc po dobu jednoho týdne, dokud bolest nezmizí.

Sáčky s ledem

Sáčky s ledem jsou starou, ale spolehlivou metodou, která se proti bolesti a zánětu používá už mnoho let. Aplikujte sáček plný ledu na bolestivé místo a nechte působit alespoň 15 – 20 minut. Nikdy nedávejte led přímo na kůži, jinak se můžete spálit.

Jedlá soda

Jedlá soda na pečení neutralizuje nadbytek vápníku z vašich kostí, což je často hlavní příčinou osteofytů. Vytvořte pastu z vody a jedlé sody a poté naneste na gázu. Nechte působit přes noc a opakujte dvakrát týdně pro získání nejlepších výsledků.

Přírodní léky fungují skvěle a jsou mnohem účinnější než jakákoliv běžná léčba. Nezapomeňte proto šířit tyto informace mezi svými přáteli a rodinou prostřednictvím sdílení.

Zdroj: naturalhealingmagazine.com