Patříte mezi lidi, kteří si dopřejí hodně soli? Pak byste měli věnovat zvýšenou pozornost signálům, které k vám vaše tělo vysílá

Sůl může být při nadměrné konzumaci pro naše zdraví vysoce nebezpečná. Několik studií již potvrdilo, že přílišné užívání soli zvyšuje riziko kardiovaskulárních onemocnění a zároveň zadržuje v těle spoustu vody, což může mít dokonce smrtelné následky. Naštěstí tomu lze zabránit, pokud si budete všímat signálů, které k vám vaše tělo vysílá při vysoké spotřebě soli. Naučte se je rozpoznávat včas!

Časté bolesti hlavy

Lidé, kteří konzumují více než 3 500 mg sodíku denně, mají o 30% vyšší pravděpodobnost, že budou trpět častými bolestmi hlavy.

Neustálá žízeň

Příliš mnoho soli v těle způsobuje neustálou žízeň, jelikož mozek vysílá signál, že tělo potřebuje zůstat hydratováno.

Nedostatečná soustředěnost

Když budete konzumovat příliš mnoho soli, váš mozek bude dehydratován a naruší se tak jeho funkce, což vede k nedostatečnému soustředění a mizerné koncentraci.

Časté močení

Při nadměrné spotřebě soli budete také častěji navštěvovat toaletu, protože ledviny pracují přesčas, aby tělo pročistily od nadbytku sodíku. Abyste snížili hladinu sodíku, musíte jíst zdravou a vyváženou stravu, která obsahuje čerstvé ovoce a zeleninu a během dne pít dostatek čisté vody.

Trpíte některými z těchto příznaků nebo jste si sami vědomi, že konzumujete příliš mnoho soli? Sdílejte článek mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: naturalhealingmagazine.com