Modelka přišla o obě nohy po příznacích chřipky. Nakonec se k překvapení lékařů ukázalo, že se za jejím závažným stavem skrývá naprosto banální věc! O co přesně šlo?

Lauren je kalifornská modelka, která se v roce 2012 ocitla v nemocnici s příznaky obyčejné chřipky. Jak se k překvapení všech ukázalo, nejednalo se o chřipku, ale o syndrom toxického šoku způsobeného bakteriálními toxiny.

A příčina? Tampón. Používání tampónu, zvláště při několika hodinovém trvání, může způsobit infekci zvanou syndrom toxického šoku. Tento stav způsobil, že byla Lauren v kómatu více než týden a po probuzení musela podstoupit amputaci jedné nohy kvůli infekci. V té době jí bylo 24 let.

Chce varovat ostatní

Od té doby má Lauren jeden jediný cíl, a sice zajistit, aby si žádná jiná žena nemusela projít tím, čím ona. „Za pár měsíců mě čeká další nevyhnutelná operace, při které mi vezmou druhou nohu. Nemůžu s tím nic dělat. Ale s čím mohu něco dělat, je pomoci zajistit, že se to nestane i jiným ženám,“ vypráví Lauren.

Lauren zahájila neúprosný právní boj proti společnosti Kotex Natural Balance, značce tampónů. „Vzhledem k tomu, že vagína je nejvíce absorpční částí ženského těla a je bránou k mnoha životně důležitým orgánům, je důležité, aby spotřebitelky znaly skutečnost toho, co se jim může stát,“ uvádí Lauren.

Jakmile opustila operační sál, zveřejnila svou fotografii na sociálních sítích s paralympijskou atletkou Amy Purdy, která, stejně jako Lauren, měla amputované obě nohy. Ke svému příspěvku napsala: „Život je o tom, být odlišnými! Cítím se skvěle a jsem připravena na svou další životní etapu.“

Podělte se o Laurenin příběh se svými přáteli a rodinou, aby všechny ženy věděly, jaké potencionální nebezpečí se skrývá v užívání tampónů.

Zdroj: en.stories.newsner.com