Jednuduché cviky, které stihnete do 10 min. Zbavte se nepříjemné bolesti zad a zlepšete si postoj těla

Bolest zad je nepříjemný stav, který může být způsoben jak nadměrnou zátěží, tak neustálým setrváváním na jednom místě. Řešení představuje těchto 7 cviků, které vám dohromady zaberou pouhých 7 minut denně. Zajistí harmonii, dobrý postoj a pohodu. Pokud se nevyhnete sedavému životnímu stylu a přepadávají vás bolesti páteře, tyto cviky jsou pro vás ideálním řešením. Cvičení se skládá z pohybů, které posilují svaly a podporují lepší protažení. Za krátký čas tak budou vaše záda schopna čelit zátěži a bolest zmizí.

Protažení podkolenní šlachy

Lehněte si na záda, zvedněte jednu nohu a chyťte ji pod kolenem. Držte 30 vteřin a poté opakujte s druhou nohou.

Přitažení kolene k hrudníku

Jemně přitáhněte jedno koleno k hruníku a držte pod kolenem 20 vteřin. Zopakujte na druhou nohu.

Překřížená kolena

Lehněte si na záda a zvedněte pokrčené nohy. Dejte si nohu přes nohu a chytněte pod spodním kolenem. Držte 20 vteřin a poté nohy vystřídejte.

Výpady

Narovnejte se a udělejte výpad přesně tak, jak je znázorněno na obrázku. Držte rovná záda a váhu přeneste na přední koleno. Svaly na zádech by měly být zpevněné. Zůstaňte v pozici 30 vteřin a poté vyměňte nohy.

Protažení čtyřhlavého svalu

Lehněte si na bok, chyťte si jednu nohu za špičku za vašimi zády a protáhněte. Držte 20 vteřin a poté opakujte na druhém boku.

Nezapomeňte se po cvičení dobře protáhnout a myslete na tuto sestavu každý den. Za chvíli uvidíte a hlavně ucítíte první výsledky.

Zdroj: feelhealthylife.com