Potraviny, o kterých se mylně domníváme, že po nich netloustneme, a měli bychom je vynechat z jídelníčku

Snažíte se zhubnout nějaké to kilo navíc, takže v obchodech to většinou vypadá tak, že saháte pouze na výrobky s označením „zdravé“ nebo “dietní”? V takovém případě vás zřejmě zklameme. Pokud pracujete na dokonalém těle a stále nevidíte žádné výsledky, je dost možné, že si vybíráte potraviny, o kterých se jen domníváte, že jsou zdravé a vhodné pro dodržování diety. My jsme si pro vás dnes připravili seznam takových potravin.

Proteinové tyčinky

Není to samozřejmě tak, že by všechny proteinové tyčinky byly nezdravé, ale u některých můžete být po přečtení složení nemile překvapeni. Většina z nich totiž obsahuje umělé přísady a nepochopitelné množství cukru. V takovém případě vám vyjde nastejno, dáte-li si proteinovou nebo čokoládovou tyčinku.

Pokrmy s označením „salát“

Pokud se snažíte shodit, podívejte se na počet kalorií, než se pustíte do jídla. Je-li to možné, vyhněte se takovým doplňkům, jako jsou krutony, ořechy nebo salátové dresinky. Přísady jako tyto mohou rychle proměnit zdravý salát v kalorickou bombu.

Džusy a smoothie

Džusy, smoothie, koktejly nebo různé šťávy mohou být až po okraj naplněné cukry a pravděpodobně vás nezasytí natolik, nakolik slibují.

Popcorn

Popcorn je obecně nízkokalorická výživná svačina plná vlákniny. Ovšem při jeho zahřívání se uvolňují jemné částice, které mohou představovat zdravotní rizika. Navíc, množství másla, které máme ve zvyku přidávat do teplého popcornu, nám s hubnutím příliš nepomůže. Tomu se raději vyhýbejte.

Sušené ovoce

Samotné sušené ovoce obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály, ovšem spousta společností přidává síru a cukr navíc, aby bylo možné jej déle skladovat.

Ochucené jogurty

Ochucené jogurty mají v malých porcích více než 15 g cukru. Místo toho zvolte obyčejný řecký jogurt bez tuku a přidejte mu chuť pomocí čerstvého ovoce, medu nebo sirupu.

Zmrazené dietní pokrmy

Předvařené, zmrazené dietní jídlo se může zprvu zdát vhodné a zdravé, ale ve skutečnosti je plné konzervačních látek a sodíku.

Našli jste některé potraviny, o kterých jste se domnívali, že vašemu tělu nemohou uškodit? Dejte nám vědět své zkušenosti do komentářů a neváhejte článek sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: womenworking.com