Z neznámých důvodů se množství pacientů diagnostikovaných rakovinou žaludku dramaticky zvyšuje a odborníci odhadují, že do roku 2025 vzroste jejich počet o 140%. Problémem tohoto typu rakoviny je především to, že její příznaky připomínají běžné žaludeční problémy či potíže s polykáním. Z toho důvodu tyto symptomy často ignorujeme a vyhýbáme se návštěvě lékaře. Takové rozhodnutí ale může být někdy život ohrožující.
Zabiják jménem žaludeční kyselina
Léky, které se rozhodneme užívat na zahnání bolestí žaludku, akorát ztěžují boj se žaludeční kyselinou. Po provedení endoskopie, nechirurgického vyšetření žaludku a celého zažívacího traktu, může být rakovina žaludku diagnostikována včas. To se ale bohužel moc často nestává vzhledem k tomu, že máme tendenci ignorovat její symptomy, jako je zvýšená produkce žaludeční kyseliny a potíže s polykáním. Z toho důvodu přežívá pouhých 20% pacientů. Dle statistik je diagnostikováno 4x více mužů než žen.
Pokud u sebe zaznamenáte zvýšenou produkci žaludeční kyseliny, není ještě důvod k panice. Zaveďte ve své stravě nějaké změny, jako je vynechání kořeněného jídla, kávy a alkoholu. Pokud se váš stav nezlepší, rozhodně navštivte svého lékaře, u kterého podstoupíte endoskopii.
Rozhodně neoddalujte konzultaci s odborníkem, jakmile na sobě pociťujete jakékoliv nepříjemné změny. Může vám to zachránit život, stejně tak i vašim přátelům nebo rodině. Sdílejte proto s nimi tento článek.
Zdroj: healthyfoodhouse.com