Jste-li maminkou, jistě svým malým dětem, ať už chodí do školky nebo do školy, připravujete každý den svačinu. A zřejmě jako většina maminek řešíte problém, jak to jen vymyslet, aby jídlo pro vaše děti zůstalo studené a čerstvé až do doby, kdy se jej rozhodnou sníst. Jak to jen udělat, aby šunka, sýr, zelenina nebo ovoce nezteplalo a nevytvořil se na nich lepkavý, téměř slizký povlak. Jako maminky se zpravidla spoléháme na drahé vychytávky, které by nám měly usnadnit život i mateřství, ale kde na ně pořád brát peníze a místo? Máme pro vás jeden tip, který vás nebude nic z toho stát a přitom poskytne stejnou službu.
Jak udržet chladné jídlo až do svačiny?
- Pořiďte si čistou houbu na nádobí a uzavíratelný plastový sáček.
- Nechte houbu nasáknout vodou.
- Vložte do sáčku a utěsněte.
- Umístěte do mrazáku do druhého dne.
- Ráno vložte do boxu se svačinou a jídlo si udrží svou čerstvost, jako kdyby bylo uložené v ledničce.
Samozřejmě se nemusí jednat pouze o svačiny pro vaše děti, tato příprava jídla může udělat stejnou službu i vám, nosíte-li si studené svačiny do práce.
Jak se vám dnešní tip líbil? Pokud ano, neváhejte jej sdílet mezi ostatními maminkami, které řeší podobný problém.
Zdroj: practicalmommy.com