Letní sprcha na vlastní zahradě. Co musíte vědět, než se pustíte do její stavby

Zatímco se venkovní sprcha může zdát jako zbytečný luxus, pro ty, kteří žijí u pláže nebo mají doma či na chatě bazén, je nezbytností. Věříme, že si nikdo nechce natahat kamínky, písek, trávu a další nečistoty až do domu a poté rychle zametat a vysávat. Než se ale pustíte do stavby venkovní sprchy, měli byste vědět pár následujících pravidel.

Funkce

První věc, kterou je potřeba udělat, je rozhodnout se, zdali toužíte po praktické sprše, která bude sloužit pouze pro smytí písku a nečistot nebo chcete, aby venkovní sprchování bylo skutečným zážitkem. Na základě toho můžete určit typ struktury a umístění na vašem dvoře.

Informace

Před instalací venkovní sprchy s teplou i studenou vodou si zjistěte veškeré informace, které jsou potřeba, zejména předpisy týkající se těchto venkovních konstrukcí.

Konzultace s instalatérem

Jakmile budete mít pokyny od místních úřadů, je čas na konzultaci s instalatérem. Pokud se bude jednat pouze o sprchový kout se studenou vodou pro smytí nečistot, bylo by dobré, aby voda stékala přímo do zahrady. Máte-li však vysněnou plně funkční venkovní koupelnu s teplou vodou, možná budete muset připojit kanalizační systém.

Materiál

Venkovní sprcha představuje investici, u které byste si měli být jistí, že za ni pořídíte odolné materiály, jež vydrží nejen drsné počasí, ale i silný proud vody. Ušlechtilá ocel, měď, dřevo, pokud jsou správně ošetřeny tmelem, jsou těmi správnými volbami.

Umístění

Chcete-li jen omýt písek, trávu nebo kamínky, stačí vám sprcha se studenou vodou umístěná na slunné části dvorku. Pokud však plánujete postavit složitější sprchový systém s teplou vodou, je důležité, abyste si na své zahradě vybrali místo, kde bude dostatek odpoledního slunce a zároveň budete chráněni před zvědavými pohledy všech sousedů. Zvažte výsadbu kapradin, palem, bambusu nebo jiných živých plotů k vytvoření soukromí.

Doplňky

Teď už jen stačí umístit římsu pro mýdlo, šampóny, kondicionér, olejíčky a háček pro zavěšení ručníku. Navíc skříňka s čistým suchým oblečením je nutností.

Obrázky: Pixabay