Podpořte během pandemie svou imunitu. Základem je doplnění stravy o správné potraviny

V období koronavirové pandemie je zvláště důležité udržovat si pevné zdraví a imunitní systém. Podle odborníků ale není nutné užívat speciální léky či vitamíny, stačí doplnit svou stravu o ty správné potraviny.

Kysané zelí

V kysaném zelí je spousta vitamínů. Pouhých 200 g poskytne polovinu denní potřeby vitamínu C, jednoho z nejdůležitějších vitamínů pro imunitní systém, a vitamínu B6, jenž pomáhá absorbovat bílkoviny. Kysané zelí je také plné draslíku, hořčíku, železa a zinku. Zároveň vašemu tělu dodá vlákninu, která zlepšuje trávení a pomáhá pročistit tělo. Proto je kysané zelí skvělé pro náš metabolismus.

Dýně

Dýňová dužina obsahuje spoustu železa, vitamínu A a K a draslíku. Konzumovat by ji měli především lidé s kardiovaskulárními a gastrointestinálními chorobami.

Brusinky a rakytník

Brusinky pomáhají podpořit funkci imunitního systému, posilují krevní cévy a díky tomu bude vaše tělo schopné předcházet vzniku krevních sraženin. Rakytník obsahuje dlouhý seznam vitamínů – C, B1, B2, PP, K, P a E, karoten, železo, spoustu flavonoidů, boru a manganu.

Šípek a hloh

Specifické bobule, které byste měli provařit nebo konzumovat ve formě výtažků. Mohou lehce nahradit čaj a posílit imunitu. 

Obrázky: Freepik