Kdo říká, že můžeme při vaření používat čerstvé bylinky jen v létě? Správný způsob skladování nám může pomoci uchovat čerstvé bylinky i přes zimu a vychutnat si tak lahodné pokrmy i v chladném období. Jedním z vhodných způsobů, jak čerstvé bylinky uchovat, je zmrazení. Pokud budete vědět, jak na to, v zimě si můžete užít horkou polévku s voňavými bylinkami.
Zmrazení čerstvých bylinek
Samozřejmě je možné bylinky nasekat, uložit do sklenice a nechat v mrazničce, ale to zabírá příliš místa. Takže tentokrát použijeme potravinářskou fólii. Nakrájejte bylinky na malé kousky, položte na fólii a začněte balit do úzké ruličky a vložte do mrazáku. Máte hotovo.
Velikou výhodou takového skladování bylinek je, že kdykoli je budete potřebovat, odříznete pouze část ruličky a zbytek vrátíte. Bylinkám zůstane chuť i vůně a navíc zbytečně neplýtváte.
Obrázky: Freepik