Už žádná oranžová, lepivá barva. Loupání pomeranče bez zanechání stop na rukou

Oloupat pomeranč nebo mandarinku, aniž by na našich rukou zůstaly stopy oranžové barvy a lepivé šťávy, se může zdát téměř nemožné. Ve skutečnosti vám stačí jen nožík a lžíce, abyste se slupky nemuseli ani dotknout a přesto citrus oloupali raz dva. 

Krok č. 1

Umístěte pomeranč nebo mandarinku na tvrdý povrch a položte na citrus dlaň. Otáčejte s plodem 10 – 20 sekund, jako kdybyste jej masírovali. Tímto způsobem slupka změkne a půjde lépe odstranit.

Krok č. 2

Od horní části proveďte horizontální řez nožem, jako kdyby plod visel na stromě. Stačí jen pár centimetrů.

Krok č. 3

Nyní si vezměte na pomoc lžíci a umístěte ji pod slupku. Podle vytvořeného řezu slupku pomeranče svlékněte shora dolů.

Obrázky: Pixabay