Dvoulůžkové patrové postele

Patrové postele jsou snem mnoha dětí. Nákup této postele pro děti je důležitý a měli byste mít čas se rozhodnout a vybrat vhodný model. Koupí patrové postele investuje do zdravého a pohodlného spánku dětí na několik let dopředu.

Základním problémem, když se rozhodneme pořídit patrovou postel, je odpovědět na otázku, zda si vybereme postel s jedním nebo dvěma či dokonce třemi lůžky, tedy je důležité pro kolik dětí má postel sloužit. V prvním případě je dobrým nápadem mezipatro s místem pro spaní nahoře a prostorem pro skříně, psacím stolem, místem pro hraní dole. Když však hledáme postel pro dva – dvě matrace na rámech jsou umístěny vzájemně paralelně. V tomto případě věnujte pozornost tomu, zda je mezi nimi dostatek prostoru, nebo zda je možné snadno sejmout horní a dolní matraci. K dispozici jsou také modely postelí až pro tři děti.

Jakou patrovou postel koupit?

Na lanonabytek.cz si můžete vybrat různé řešení v podobě dvoulůžkové patrové postele. Vybrat si můžete klasické patrové postele s dřevěným rámem, které jsou vybaveny rošty a také praktickým žebříkem, abyste se snadno dostali nahoru. Ve spodní části je úložný prostor v podobě praktických zásuvek. Do těch snadno uklidíte lůžkoviny, knihy nebo hračky. Vybrat si lze nejen bílou variantu či barvu dřeva, ale také například šedou, která působí v pokoji velmi elegantně, snadno ji sladíte s interiérem dětského pokoje.

Klasické patrové postele mají konstrukci, kterou zná téměř každý. Jsou vybaveny dvěma místy na spaní, což znamená, že jedna osoba spí dole a druhá nahoře. Speciální žebřík umožňuje přístup do horní části postele. U řešení tohoto typu jsou obvykle instalovány bariéry, které chrání dítě před možným pádem. Klasické dřevěné palandy se vyznačují pevným rámem, který zaručuje odolnost a stabilitu konstrukce. Je zajímavé, že některé z moderních modelů tradičních paland lze rozdělit na dvě samostatná lůžka. To je vynikající řešení v době, kdy děti vyrůstají nebo naopak, nemohou zvládnout spaní na vysoké posteli.

Dvoulůžkové patrové postele pro děti musí být bezpečné

Dětské palandy neboli patrové postele nejsou vždy dobrou volbou. Při výběru palandy pro děti zvažte jejich věk. Čím je dítě starší, tím bezpečnější patrová postel pro něj bude. Poschoďová postel pro děti by měla být pohodlná a odolná. Vybrat si můžete různé modely. Zvláštní pozornost byste měli věnovat matraci, která vašemu dítěti zajistí zdravý a klidný spánek.

Dětské palandy musí být pro dítě bezpečné. Pokud je vaše dítě malé, je velmi důležité mít pro vaše dítě patrovou postel s dostatečnou zábranou. Příčky v zábradlí dětské palandy by měly být dostatečně husté, aby z ní dítě nespadlo na zem. Bariéry nejsou všechno. Měli byste také věnovat pozornost kvalitě schodů nebo žebříků k posteli. Palandy pro děti by měly mít kroky, které jsou dostatečně hluboké, aby na ně dítě pevně položilo nohu. Žebříky jsou nutné i pro dětskou palandu.

Vhodné rozměry dvoulůžkové patrové postele

U dvoulůžkové patrové postele nepodceňujte rozměry. První lůžko by mělo být vysoké 40 cm a druhé lůžko asi o metr výš než první. Nezapomeňte také, že mezi horním lůžkem a stropem je vzdálenost nejméně 85 cm.