Efektivní cvičení pro odstranění přebytečného tuku z oblasti stehen

Pokud máte potíže s hromaděním tuku na stehnech, pak nejste rozhodně sama. Tyto potíže má velké množství žen. Dobrá zpráva je, že se ho můžete snadno zbavit jednoduchým cvičením, které jako bonus posílí vaše nohy, které tak budou vypadat lépe a budete se také cítit méně unavené. Navykněte si zařadit do svého denního programu pravidelný cvičební program, který vám pomůže zbavit se přebytečného tuku a vypadat i cítit se skvěle. Bude vám na to stačit jen pár minut denně.

Cvičení 1

Posaďte se na zem a podepřete své tělo o pravý loket. Volnou levou rukou uchopte zvednutou levou nohu, která směřuje ke stropu, zatímco pravá zůstává volně ležet. Pokud se vám nedaří mít levou nohu napnutou, lehce ji zpočátku pokrčte v koleni. Pak zvedněte pravou nohu a vytáhněte ji nahoru k té levé. Opakujte 15krát pro každou nohu.

Cvičení 2

Klekněte si na kolena a levou rukou se z boku opřete o zem. Zdvihněte pravé koleno do výšky tak, aby byla rovnoběžně s tělem a střídavě ji natahujte a pokračujte. Opakujte 15krát a pak vystřídejte strany.

Cvičení 3

Lehněte si na záda a ruce položte volně podél boků. Zvedněte nohy ke stropu a ohněte je v kolenou do pravého úhlu. Nyní nohy odtáhněte od sebe do stran co nejdále zvládnete a vraťte zpět do původní pozice. Opakujte 15krát celkem ve 3 sériích.

Cvičení 4

Postavte se zpříma a uchopte mezi stehna polštář. Takto provádějte dřepy tak, že ruce držíte u hrudníku. Udělejte 15 dřepů ve 3 sériích.

Cvičení 5

Lehněte si na bok, podepřete si tělo o pokrčenou ruku a horní nohu pokrčte před tělem. Spodní noha zůstává natažená. Pokrčenou nohu si přidržte volnou rukou a narovnanou nohou dělejte hmity vzhůru, a to celkem 15krát ve 3 sériích.

Cvičení 6

Postavte se s nohama od sebe a paže natáhněte před sebe. Měli byste udržovat rovná záda. Nyní mírně podřepněte a zvedněte pravou patu. Pak snižte podřep a ucítíte pnutí ve stehnech. Vydržte takto 90 sekund pro každou nohu.

Obrázky: Freepik