Spaní s mokrými vlasy. Zaděláváte si na lupy, bolest hlavy i vznik mnoha nemocí

Mokré nebo vlhké vlasy mohou být během spánku dobrým základem pro vznik mnoha nemocí. Jít do postele s ještě vlhkými vlasy ovlivňuje nejen jejich vzhled, ale také vývoj možného zánětu a svědění pokožky hlavy. Zde naleznete seznam onemocnění a potíží, které se u vás mohou vyskytnout, stane-li se u vás zvykem chodit spát s mokrými vlasy.

Bolest hlavy

Spánek s mokrými vlasy může způsobit silné bolesti hlavy. Je tomu tak proto, že tělesná teplota během spánku stoupá. Jakmile se tělo zahřeje, vlhkost vlasů způsobuje bolesti hlavy, protože jde o příliš velký teplotní rozdíl.

Křehké vlasy

Vlhkost vlasy láme, proto nikdy nespěte s mokrými nebo vlhkými vlasy.

Zacuchané vlasy

Pokud budete chodit spát s nevysušenými vlasy, ráno budete mít problém je snadno rozčesat.

Infekce

Polštář je ideálním prostředím pro růst bakterií, protože absorbuje pot, odumřelé kožní buňky a mastnotu. Mokré vlasy propouštějí vlhkost do polštáře, který se později stane semeništěm bakterií.

Svědění

Spánek s mokrými vlasy může způsobit různé typy svědění. Je to způsobeno vlhkostí hromadící se v pokožce hlavy.

Bolesti svalů

Náhlé změny teplot mohou zapříčinit nejen bolest svalů, ale také silné křeče nebo dokonce i ochrnutí obličeje. V nejhorších případech může dojít k paralýze celého těla a dokonce i smrti.

Lupy

Mokrá pokožka hlavy může narušit mazové žlázy v pokožce hlavy. Začne produkovat více či méně tuku, což může narušit přirozenou rovnováhu pH pokožky hlavy. Výsledkem pak jsou lupy nebo nadměrně mastná pokožka hlavy.

Obrázky: Freepik