Změňte jídelníček a porazte celulitidu. Tyto potraviny slouží k jejímu rozvoji

Snad každá žena vede věčný boj s celulitidou, někdy i nejen ženy. Různé krémy, masti, kosmetické procedury, chirurgické zákroky, to všechno jsme ochotni podstoupit, jen abychom se konečně zbavili pomerančové kůže. Málokterá žena ale myslí i na to, že pomoc může najít ve správné stravě. Existují totiž potraviny, které výrazně přispívají k rozvoji celulitidy. Vylučte následující produkty ze svého jídelníčku.

Sůl

Je jasné, že není zcela možné sůl vyloučit s naší stravy. Ale rozhodně stojí za to snížit její příjem. Sůl zadržuje tekutiny v tukových buňkách a tkáních, což je jeden z hlavních důvodů vedoucích k ošklivé pokožce. Upusťte například od užívání sójové omáčky kvůli vysokému obsahu soli.

Nezdravá jídla

Nezdravými jídly se mají převážně na mysli pokrmy jako jsou hranolky, rychlá občerstvení, koláče, salátové dresinky, prostě vše, co obsahuje hodně cukru, nezdravých tuků, soli a konzervačních látek.

Sycené nápoje

Sycené nápoje mají vysoký obsah sacharidů, které přispívají k produkci inzulínu. Kromě toho v nich najdete snad všechny škodlivé látky, jaké si dokážete představit – vůně, barviva, látky zvyšující chuť a toxiny.

Rafinované sacharidy

Vylučte ze svého jídelníčku bílé pečivo, pšeničnou mouku a kukuřičné lupínky.

Káva

Kofein v jakékoli podobě zužuje krevní cévy, což zpomaluje průtok krve a také metabolismus. 

Jaké jsou vhodné potraviny?

Seznamte se s produkty, které byste do své stravy rozhodně měli zahrnout. Přispívají k hubnutí a urychlují metabolismus.

  • Zelený čaj
  • Cereální produkty
  • Brokolice a bílé zelí
  • Fazolové klíčky
  • Ovoce (citrusové plody, jablka)
  • Bobule a zelenina (rajčata, okurky, řepa)

Zároveň se ujistěte, že pijete dostatek čisté vody a pokuste se zvýšit svou fyzickou aktivitu. 

Obrázky: Freepik