Připravte se na zimu. Domácí odmrazovací směs na každý povrch

Jakmile zima opravdu tvrdě udeří, moc dobře víte, že netrpíte pouze chladem, ale také rizikem nebezpečí úrazu na kluzkém, zamrzlém povrchu. Schody, chodníky, vozovka, to všechno představuje šanci zlomených kostí po jednom špatném pádu. Nemluvě o zamrzlém čelním skle u auta, kterému trvá tak půl hodiny, než se probere a dovolí vám vidět skrz. V rámci těchto překážek bychom vám rádi představili recept na rozmrazující směs, kterou můžete použít na všechny ledové povrchy.

Domácí rozmrazující směs

Místo toho, abyste šli do obchodu a kupovali drahé komerční přípravky, které slibují zázraky, zkuste svou šikovnost a vyrobte si domácí rozmrazující směs, která vám pomůže se všemi ledovými povrchy. Použít ji můžete na cokoli – na ledovku na chodníku před domem, na zamrzlé schody, na kterých hrozí největší nebezpečí zlomenin, nebo dokonce i na čelní sklo u auta.

Co budete potřebovat k přípravě

Na výrobu rozmrazující směsi si připravte 2 litry horké vody, 6 kapek mycího prostředku a asi 60 ml denaturovaného alkoholu, jenž se používá pro čištění, odmašťování, do lihových vařičů nebo k ředění lihových nátěrových hmot. Do větší nádoby nalijte všechny zmíněné přísady a důkladně protřepejte, aby se všechny složky spojily. Nyní můžete nalít směs na ledové části a sledovat, jak se vše krásně roztaví. V případě čelního skla u auta použijte láhev s rozprašovačem.

Obrázky: Pixabay