Spánek bez polštáře. Na první pohled nepohodlná pozice, která vám pomůže lépe vstávat

Každý člověk spí v různých polohách, ale ne každý ví, jak pozice spánku může ovlivnit celé naše tělo. Ve skutečnosti jsou pro naše tělo nejlepší polohy, které zrovna nevypadají nikterak pohodlně, ale věřte, že pro vaše zdraví jsou zásadní. Pokud nevíte, jak taková správná poloha spánku vypadá, rádi vám poradíme.

Správná pozice při spánku

Pozice, ve které se člověk zcela uvolní a poskytne zdravý odpočinek celému tělu, nevypadá pro většinu lidí příliš pohodlně. Jedná se o pozici, při níž jste zcela rovní, jakmile ležíte na zádech. Ruce jsou uvolněné podél těla. To tedy znamená, že byste neměli používat žádný polštář.

Spánek bez polštáře

Odborníci tvrdí, že člověk potřebuje minimálně pět polštářů pro zdraví spánek, ovšem už jen příliš vysoký polštář může ublížit. Vysoký polštář udržuje krk napnutý, což může následně způsobit bolest svalů ramenního pletence. Zkuste spát zcela bez polštáře alespoň jeden týden. Postupem času zjistíte, že tento způsob spánku může být mnohem pohodlnější, než se zdá. Váš zdravotní stav se zlepší a pro vás bude mnohem jednodušší se ráno vzbudit a vstát, aniž byste si několikrát za sebou nastavovali budík.

Obrázky: Freepik