Každý z nás alespoň jednou v životě trpěl šílenou kocovinou. Bujarý večírek, rozlučka se svobodou, zapíjení dítěte, pátek, sobota, vždycky se najde dobrý důvod na oslavu. Ale ty následky. Není pochyb o tom, že čím více alkoholu, tím horší kocovina, ale někdy se může zdát, že trpíme i přesto, že jsme toho moc nevypili. Ono totiž záleží na tom, co pijete. Přemýšleli jste někdy, jaký nápoj má ty nejhorší následky?
Na koncentraci alkoholu nezáleží
Ti, které zajímá odpověď na otázku, jaký druh alkoholu způsobuje nejhorší kocovinu, nelenili a pustili se do pátrání. Přední someliéři našli řešení této hádanky a spoustu lidí překvapili. Jak se ukázalo, míra kocoviny nezávisí na koncentraci alkoholu v nápoji.
Prosecco je to nejhorší
Experti jsou přesvědčeni, že nejhorším alkoholem je prosecco. Proč? Kvůli bublinkám, které mění způsob proudění tekutiny v krevním řečišti. Stejně jako šampaňské obsahuje malé kapsy oxidu uhličitého, které pomáhají tělu vstřebávat alkohol. Pokud zjistíte, že vás druhý den bolí hlava i po jedné nebo dvou skleničkách prosecca či šampaňského, viňte bublinky.
Nechcete se prosecca vzdát?
Existuje několik triků, které vám pomohou vychutnat si své oblíbené prosecco a zároveň zabránit ničivé kocovině. Musíte jej pít pomalu a nikdy na lačný žaludek. Kromě toho s každou skleničkou alkoholu přidejte i sklenici vody, to zabrání dehydrataci.
Obrázky: Freepik