Svařené víno je velice oblíbeným nápojem především v zimě v čase vánočních svátků. Ovšem není tak snadné jej připravit, jak si možná myslíme, aby bylo skutečně výjimečně dobré. Proto bychom vám dnes rádi představili recept, jak si vytvořit tento lahodný horký nápoj, včetně domácího punče.
Svařené víno
Připravte si 3 lahve červeného vína, 5 lžic medu, 10 hřebíčků, 1 celý muškátový oříšek, půl hrnku sušených jablek a 3 tyčinky skořice.
Nejdříve začněte víno zahřívat na mírném plamenu, poté přidejte všechno koření, kromě sušených jablek, ta vhoďte do vína, jakmile se bude vařit. Chvíli povařte a poté sundejte z plotýnky.
Domácí punč
Pořiďte si 1 lahev polosladkého červeného vína, 1 lahev polosladkého bílého vína, 1,5 dl rumu, 10 dkg cukru, 2 tyčinky skořice, 1 citrón a 5 pomerančů.
Nejdříve omyjte 2 pomeranče a 1 citrón a nakrájejte i se slupkou. Vymačkejte šťávu z dalších 3 pomerančů. Začněte ohřívat vína se skořicí a jakmile budou vroucí, přidejte cukr, ovoce a pomerančovou šťávu. Nechte povařit a poté odstavte z plamene.
Obrázky: Freepik